Turcia

Turcia, schimbare de macaz în NATO: ‘Nu ne alăturăm sancțiunilor anti-Rusia. Trebuie să ne respectăm propriile interese’

Turcia nu se va alătura sancțiunilor anti-Rusia. Purtătorul de cuvânt al președintelui turc, Ibrahim Kalin, a făcut aceste remarci într-un interviu acordat postului de televiziune Haberturk, potrivit TASS.

“Ducem o politică bine echilibrată în ceea ce privește Rusia. Nu impunem sancțiuni și nu ne vom alătura acestora. Trebuie să ne respectăm propriile interese. Dacă toată lumea ruinează podurile, cine va vorbi atunci cu Rusia? Relațiile noastre economice cu Rusia au un astfel de caracter încât sancțiunile vor face mai mult rău economiei Turciei decât celei rusești. Avem o poziție clară cu privire la problema sancțiunilor. Occidentul nu a acceptat-o”, a declarat Kalin.

Țara duce o politică bine echilibrată în ceea ce privește Rusia, a adăugat Ibrahim Kalin.

Grupul celor șapte democrații bogate se va angaja marți la un nou pachet de acțiuni coordonate menite să crească presiunea asupra Rusiei din cauza războiului din Ucraina, în timp ce finalizează planurile pentru un plafon al prețului petrolului rusesc, a spus un oficial american conform Reuters.

Citește și:  Austria îl convoacă pe ambasadorul turc după ce Erdogan a blestemat-o
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close