Turcia

Turcia nu va permite un nou aflux de refugiaţi din Siria după cutremur

Asculta informatia

Turcia nu va permite un nou aflux de refugiaţi din Siria după seismul devastator de săptămâna trecută, a declarat luni ministrul de externe Mevlut Cavusoglu, transmite Reuters, potrivit agerpres

‘Afirmaţiile că există un nou aflux de refugiaţi din Siria spre Turcia (după cutremur) nu sunt adevărate. Nu vom permite acest lucru; este exclus’, a spus Cavusoglu într-o conferinţă de presă la Ankara.

El a comentat cu privire la afirmaţiile potrivit cărora sirienii trec în număr mare în Turcia în urma cutremurului de 7,8 grade de lunea trecută, în care au murit peste 37.000 de persoane în cele două ţări.

Ajutorul umanitar spre zonele din Siria controlate de rebeli este adus prin punctul de trecere a frontierei de la Bab al Hawa, iar Turcia este pregătită să deschidă încă două treceri din provincia Kilis după cutremur, a arătat Cavusoglu.

‘Toate aceste treceri de frontieră sunt pentru ajutor umanitar. Aceasta nu înseamnă că sirieni ajung în Turcia prin aceste treceri’, a spus el.

‘Noi facilităm ajutor umanitar pentru sirieni, dar nu permitem un nou aflux de refugiaţi sirieni. Acestea sunt două chestiuni separate’, a subliniat şeful diplomaţiei turce.

Citește și:  O femeie israeliană, eliberată în schimbul a doi sirieni deţinuţi în Israel
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close