Turcia

TURCIA: Nouă soldaţi au murit după ce un elicopter s-a prăbuşit

Nouă soldaţi turci au murit şi patru au fost răniţi joi după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în sud-estul Turciei, a anunţat Ministerul Apărării, care vorbeşte despre un „accident’, relatează agerpres.

„Nouă soldaţi eroici au devenit martiri şi patru au fost răniţi în acest accident”, a anunţat Ministerul într-un comunicat, precizând că accidentul s-a produs în regiunea Bitlis.

Elicopterul a decolat din provincia Bingol la ora 10.55 GMT, iar operaţiunile de căutare au fost lansate după ce s-a pierdut contactul cu elicopterul, la ora 11.25 GMT. Autorităţile au reuşit să identifice locul accidentului după ce desfăşurat drone, un avion de recunoaştere şi un alt elicopter.

Ministerul Apărării a precizat că este vorba despre un „accident”, dar nu a furnizat informaţii suplimentare. Cei patru soldaţi răniţi au fost transportaţi la spital, a mai menţionat sursa citată.

Armata turcă efectuează cu regularitate operaţiuni în sud-estul ţării împotriva Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK), o grupare calificată drept „teroristă” de Ankara şi aliaţii săi occidentali.

În 2017, un elicopter militar s-a prăbuşit în provincia Sirnak, frontalieră cu Siria şi Irak, 13 persoane pierzându-şi viaţa.

Citește și:  Turcia acuză Parisul că ‘toarnă gaz pe foc’ în conflictul din Libia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close