Turcia

Turcia a ieșit din lockdown, dar unele restricţii au fost păstrate.

Asculta informatia

Turcia a ieşit din lockdown, luni, dar restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii în cursul săptămânii şi în weekend vor rămâne în vigoare, relatează Agerpres. Acesta a fost cel mai strict lockdown,  la nivel naţional, pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Astfel, chiar dacă multe restricţii din timpul zilei sunt relaxate, cele de noapte rămân în vigoare. Astfel, până la data de 1 iunie, rezidenţii trebuie să stea acasă între orele 21:00 şi 05:00, în timpul săptămânii, precum şi întreg weekendul, cu excepţii precum mersul pe jos către cea mai apropiată piaţă de cumpărat alimente.

Turcia a intrat în lockdown, în luna aprilie, timp de 17 zile

Ministerul de Interne a declarat că centrele comerciale vor fi deschise în timpul săptămânii, restaurantele şi cafenelele sunt limitate doar la mâncare de luat acasă şi servicii de livrare.

Cinematografele, facilităţile sportive şi barurile rămân închise. Şcolile vor continua cu programele lor de învăţare la distanţă.

Este permisă călătoria între oraşe, cu excepţia orelor de restricţii. Turiştii străini, cu toate acestea, nu se confruntă cu restricţii.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a spus că scopul este reducerea numărului de noi cazuri zilnice sub 5.000 şi de asemenea resuscitarea industriei cruciale a turismului.

Peste 10.500 de noi infecţii au fost raportate în ultimele 24 de ore în ţara de 84 milioane de locuitori. Numărul total de cazuri a trecut de 5,1 milioane de persoane din martie anul trecut, în timp ce bilanţul morţilor este de 44.760.

Aproape 26 de milioane au primit prima doză de vaccin, dar doar 10,9 milioane de persoane sunt complet imunizate cu a doua doză.

Citește și:  Ciolacu spune că va merge la slujba de Înviere, indiferent de restricţii

Finala Ligii Campionilor, mutată de la Istanbul la Porto

Organismul de conducere a fotbalului european UEFA a mutat finala Ligii Campionilor din 29 mai de la Istanbul la Porto din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, iar Formula 1 a anulat Marele Premiu al Turciei stabilit pentru iunie.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − 52 =

Close