America

Trump avertizează că eventualele fraude electorale vor conduce la repetarea alegerilor din noiembrie

Preşedintele american, Donald Trump, a avertizat, marţi, că utilizarea masivă a voturilor prin poştă în scrutinul prezidenţial din noiembrie riscă să genereze fraude electorale şi să conducă la repetarea alegerilor, scrie mediafax.

Donald Trump a criticat frecvent folosirea votului prin poştă în scrutinul prezidenţial din noiembrie, în contextul restricţiilor antiepidemice.

Potrivit analiştilor politici, jumătate din voturile din scrutinul prezidenţial şi parlamentar programat în noiembrie ar putea fi trimise prin poştă, din cauza epidemiei de coronavirus.

„Se va ajunge la un scrutin fraudat şi nu vor avea niciodată un rezultat”, a declarat Donald Trump marţi, conform agenţiei de presă Reuters.

„Vor trebui să refacă scrutinul, şi nu vrea nimeni acest lucru”, a spus Trump.

Preşedintele SUA nu are autoritatea de a reprograma un scrutin, iar alegerile nu au fost repetate niciodată în Statele Unite.

Donald Trump se va confrunta cu Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, în scrutinul prezidenţial din noiembrie. Potrivit sondajelor de opinie, Joe Biden, fost vicepreşedinte al SUA, are un avans de aproximativ 10%.

Citește și:  Trump, „cenzurat” de Facebook și Twitter, după ce a declarat că gripa sezonieră e mai letală decât Sars-Cov2
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close