Trump ameninţă să trimită Garda Naţională la Portland pentru a pune capăt unor ciocniri – Europa News
America

Trump ameninţă să trimită Garda Naţională la Portland pentru a pune capăt unor ciocniri

Donald Trump ameninţă să trimită Garda Naţională la Portland pentru a pune capăt unor ciocniri, care continuă de mai multe săptămâni, între forţe de ordine şi manifestanţi împotriva rasismului, după ce Poliţia din Portland a preluat ştafeta de la agenţii federali trimişi de preşedinte în apărarea unui tribunal federal din centrul oraşului, relatează Reuters, scrie news.ro .

În cazul în care poliţiştii nu reuşesc să protejeze tribunalul, ”noi vom trimite Garda Naţională şi ne vom ocupa de asta”, a ameninţat joi şeful statului american.

Ei vor munci azi şi probabil mâine pentru a curăţa acest stup de terorişti”, a apreciat într-o conferinţă de presă, la Casa Albă, comandantul suprem.

Poliţia din Oregon a luat poziţie, joi seara, în apărarea tribunalului, care a devenit punctul central al confruntărilor nocturne între activişti şi agenţi federali trimişi de Trump la Portland, la o zi după ce guvernatoarea democrată a statului, Kate Brown, a anunţat un acord în vederearetragerii forţelor federale.

Donald Trump îi reproşează lui Kate Brown măsuri insuficiente în vederea controlării manifestanţilor care denunţă discriminări rasiste şi violenţa poliţiei, pe care i-a catalogat ”anarhişti şi agitatori” şi a subliniat că trupe federale rămân cu ochii în patru.

Brown i-a răspuns subliniind că voinţa lui Trump de a ”domina” manifestanţii din oraşele americane a eşuat la Portland, evocând astfel o declaraţi a preşedinteui republican dintr-un discurs pe care l-a susţinut la Casa Albă la începutul lui iunie, în timp ce poliţia trăgea cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea la Washington.

 

Citește și:  TRAIAN BASESCU: „Unde sunt premierul și președintele? S-au ascuns și îl lasă pe Arafat. Asta e lașitatea politicienilor!”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close