Tribunalul București a anulat decizia abuzivă a lui Arafat de a impune Certificat de vaccinare bucureștenilor – Europa News
Romania

Tribunalul București a anulat decizia abuzivă a lui Arafat de a impune Certificat de vaccinare bucureștenilor

Tribunalul Bucuresti – Secția a II-a Contencios Administrativ și Fiscal, prin sentința din 2.11.2021 pronuntata in dosarul nr. 6257/2/2021 a anulat toate dispozițiile din Hotărârea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență nr. 61/02.10.2021 prin care se condiționa participarea bucurestenilor de testare/vaccinare sau trecere prin boala (certificatul verde) la diverse activitati, a anunțat avocatul Elena Radu cu puțin timp în urmă.

Sentinta nu este definitiva. Este supusa recursului.

„Impunerea conditiei de a fi sanatos pentru exercitarea unor drepturi incalca flagrant Declaratia Universala a Drepturilor Omului, Convenția Europeană pentru Drepturile Omului si Constitutia Romaniei… Cetateanul e indreptatit sa nu recunoasca obligatiile ce i se impun in aceste conditii”, a scris judecătorul Amer Jabre de la CAB.

Redăm mai jos solutia pronunțată de Tribunalul Bucuresti azi și imediat după aceasta senzaționala sentință a judecătorului CAB:

”Respinge cererea de intervenție forțată formulată de reclamant în contradictoriu cu intervenientul forțat Avocatul Poporului, ca inadmisibilă.

Respinge excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtei,
Instituția Prefecturii Municipiului București, ca neîntemeiată.

Respinge excepția de inadmisibilitate a capetelor 5 și 6, ca neîntemeiată.

Respinge excepția lipsei de interes, ca neîntemeiată.

Admite în parte acțiunea formulată și precizată de reclamant.

Anulează în parte art. 4, art. 5 al. 2, art. 6, art. 7 al. 1 și 2 și art. 9 din Hotărârea CMBSU nr. 61/02.10.2021 în limita sintagmei „Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15- a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Co V-2”.

Citește și:  Doi şobolani mănâncă dintr-un covrig pe raftul unui supermarket din Sectorul 1

Statul a transformat dreptul de a fi sanatos intr-o obligatie.
Pana la fundamentele dreptului natural, citand nu doar Constitutia si Conventia Europeana a Drepturilor Omului, ci si Declaratia Universala a Drepturilor Omului.

Astfel, magistratul CAB explica faptul ca un om dobandeste drepturile si libertatile fundamentale codificate in cele trei acte de mai sus nu prin mila statului, ci prin simpla lui nastere.

De aceea, nu statul trebuie sa-i impuna individului prezentarea vreunei dovezi pentru ca individul sa se bucure de drepturile si libertatile lui fundamentale, ci invers: autoritatile trebuie sa dovedeasca temeinic motivele pentru care restrang exercitiul drepturilor si libertatilor.

Pe cazul concret al pandemiei care ne intereseaza, se explică faptul că, practic, prin restrictiile impuse, regimul
Iohannis-Citu-Arafat ii obliga pe romani sa fie sanatosi, dreptul la sanatate devenind astfel o obligatie (ceea ce – desigur – constituie o aberatie).

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close