America

Trei senatori americani vaccinaţi anti-covid s-au îmbolnăvit de coronavirus

Vaccinarea anti-covid este ca o frectie pentru un picior de lemn

Trei senatori americani, un republican, un democrat şi un independent, toţi vaccinaţi împotriva noului coronavirus, au anunţat joi că au fost testaţi pozitiv la COVID-19 după ce au prezentat simptome uşoare de boală, relatează AFP, potrivit agerpres.

Senatul nu s-a mai reunit de săptămâna trecută, pe 11 august, după câteva zile de şedinţe maraton. Parlamentarii s-au întors de atunci acasă, în statele lor pe care le reprezintă la Washington.

„Mă simt bine, însă mă voi autoizola aşa cum recomandă medicul”, a postat pe Twitter democratul John Hickenlooper, în vârstă de 69 de ani.

„Sunt recunoscător că am făcut vaccinul”, a adăugat senatorul de Colorado, fără a preciza când a fost testat pozitiv la COVID-19.

Republicanul de Mississippi, Roger Wicker, în vârstă de 70 de ani, a fost diagnosticat joi „după ce a solicitat imediat un test din cauza simptomelor uşoare”, a spus un purtător de cuvânt.

Un al treilea senator, independentul Angus King, de 77 de ani, a fost testat joi deoarece se simţea „uşor febril”.

„Deşi nu mă simt cel mai bine, cu siguranţă mă simt mai bine decât dacă nu aş fi făcut vaccinul”, a scris senatorul de Maine într-un comunicat.

Următoarea sesiune plenară a Senatului este programată pentru 13 septembrie.

Republicanul Lindsey Graham a fost primul senator vaccinat care a fost testat pozitiv la COVID-19, la începutul lunii august.

Potrivit grupului independent GovTrack, 71 de parlamentari ai Congresului SUA au fost diagnosticaţi pozitiv la COVID-19 de anul trecut.

Citește și:  Studenţii, îndemnaţi să poarte măşti de protecţie în timp ce fac sex pentru a opri răspândirea coronavirusului
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close