Romania

Tragedia de la Constanţa. AUR cere începerea urmăririi penale împotriva lui Raed Arafat

Asculta informatia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a anunţat, vineri, că solicită începerea urmăririi penale împotriva lui Raed Arafat, pe care îl consideră „principalul responsabil moral pentru toate tragediile din ultimii ani petrecute în spitalele din ţară”.

„Cei şapte oameni care au murit astăzi la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa se adaugă altor zeci de bolnavi care au pierit cu zile în incendiile din unităţile spitaliceşti din România. Sunt zeci de victime şi, după atâta vreme, niciun vinovat. Şi de această dată, ca şi de fiecare dată până acum, domnul Arafat ridică din umeri şi promite că va analiza situaţia şi va lua măsuri dure. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă este structura operaţională cu atribuţii de coordonare la nivel naţional a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, în cadrul unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor. Cine este şeful DSU încă din ianuarie 2014? Domnul Raed Arafat. Acelaşi domn Arafat care a promis că vom afla vinovaţii de la Colectiv, de la Piatra Neamţ, de la Matei Balş, dar care nu a mişcat un deget în acest sens şi nici ca tragediile să nu se mai repete”, a precizat co-preşedintele AUR Claudiu Târziu, într-un comunicat de presă remis Epoch Times România.

La rândul său, liderul AUR George Simion a cerut şi el plecarea lui Raed Arafat.

„Raed Arafat trebuie să plece acum! Şi nu doar să plece, ci şi să dea socoteală în faţa legii pentru incompetenţa, iresponsabilitatea lui şi complicitatea lui! Pentru oamenii care au murit în chinuri, sufocaţi şi arşi, pentru suferinţa provocată rudelor lor, vinovaţii trebuie să plătească! Iar mâine ieşim în stradă, aşa cum am făcut-o şi după Colectiv, pentru a ne arăta solidaritatea cu victimele nepăsării guvernanţilor. Ajunge cu atâtea sacrificii pe altarul incompetenţei!”, a susţinut Simion în documentul menţionat.

Citește și:  Au apărut conturi false care se prefac membri AUR ca să discrediteze partidul

Ce spune Raed Arafat despre tragedia de la Constanţa

Secretarul de stat Raed Arafat, întrebat vineri dacă-şi reproşează ceva după noua tragedie înregistrată într-un spital, a replicat că rolul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este acela de a interveni în situaţii extrem de grele.

”Am să vă răspund foarte direct. Eu sunt şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. DSU are două roluri – principalul rol este coordonarea structurilor de intervenţie în situaţiile de urgenţă. Din păcate, pe noi ne vedeţi când avem urgenţe. Nu ne vedeţi când situaţia este ok. Noi apărem şi eu apar în mod deosebit când există o problemă gravă. Dacă nu e gravă, nu apar eu şi sunt colegii mei pe plan local care apar şi vorbesc. Vin când este ceva grav, pentru că ăsta este rolul Departamentului”, a declarat şeful DSU citat de Ziare.com.

Cat despre o eventuală demisie după acest nou incident, Raed Arafat a afirmat că “doctorul Arafat nu este Superman care să rezolve toate problemele”.

”Eu puteam să spun că e o problemă dacă IGSU nu ar fi venit să controleze de mai multe ori. Dacă IGSU a scăpat să alerteze că există o problemă. De aici, executarea soluţiilor nu mai aparţine DSU, nici de Arafat, nici de comandantul IGSU, nici de ministrul de Interne, nici chiar de ministrul Sănătăţii, pentru că aici merge direct către unde este proprietatea”, a mai subliniat secretarul de stat în MAI.

Context

Vineri dimineaţă, un incendiu puternic a izbucnit la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, fiind solicitată intervenţia echipelor ISU. Autorităţile au confirmat moartea a şapte pacienţi.

“Incendiul s-a manifestat la nivelul secţiei ATI cu pacienţi COVID. La 09.53 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Sunt 7 pacienţi decedaţi. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din judeţ pentru preluarea pacienţilor. Forţe solicitate în sprijin de la judeţele Călăraşi, Galaţi şi Ilfov”, a transmis DSU.

Citește și:  Proiect artistic prezintă Catedrala din Timișoara fără crucile de pe turlă. Reacția dură a Mitropoliei Banatului

În momentul izbucnirii incendiului, în spital erau internate 113 persoane, dintre care 10 la ATI.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =

Close