EuropaSanatate

Medicamentul anti-Covid urmează să fie lansate înainte de Crăciun

Se pare că serviciul de sănătate va oferi desfăşurarea de molnupiravir, uneori denumite Lagevrio, pacienților vulnerabili din punct de vedere clinic și pacienților imunosupresivi în cel puțin 48 de ore de la testarea pozitivă pentru COVID-19.

NHS intenționează să lanseze o pastilă antivirală „modificatoare”, pe care persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus o pot lua acasă.

Molnupiravir, uneori cunoscut sub numele de Lagevrio, ar putea fi oferit celor mai vulnerabili pacienți înainte Crăciun, potrivit Sky News, care preia Sunday Telegraph.

Ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, se pregătește să anunțe începerea unui proiect-pilot național al medicamentului, pe care Marea Britanie a devenit prima țară care l-a aprobat luna trecută.

Sky News relatează că a fost trimisă o scrisoare liderilor locali din domeniul sănătății despre lansarea planificată. Cu toate acestea, un interval de timp pentru începerea programului nu a fost încă confirmat.

Lansarea va avea ca scop prevenirea pacienților vulnerabili cu coronavirus să se îmbolnăvească grav și să aibă nevoie de tratament în spital.

Molnupiravir poate fi luat de cei care au fost testați pozitiv pentru COVID și au cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea unei boli severe, cum ar fi obezitatea, vârsta peste 60 de ani, diabetul sau bolile de inimă.

Se pare că NHS va livra cure de pilulă pacienților vulnerabili din punct de vedere clinic și imunosupresoare în cel puțin 48 de ore de la testarea lor pozitivă pentru COVID-19.

Se spune că liderilor spitalelor și medicilor de familie li s-a transmis că serviciul de sănătate va înființa o serie de „unități de livrare a medicamentelor COVID” pentru a ajuta la transmiterea medicamentului la pacienți cât mai repede posibil, odată ce vor fi testați pozitiv.

Citește și:  Imunolog italian, membru al Comitetului Tehnic Științific: În timpul valurilor de gripă din trecut, când au murit chiar 15-20.000 oameni într-un an, nu a purtat nimeni mască

Un pacient considerat cu risc ridicat de complicații din cauza coronavirusului va fi sunat de unitatea locală de livrare a medicamentelor COVID-19 pentru a primi medicamentul după ce a fost testat pozitiv, potrivit rapoartelor.

Se așteaptă ca majoritatea oamenilor să li se ofere o schemă de comprimate pe care să le ia acasă, dar se pare că unora li se va administra medicamentul intravenos în spital.

În octombrie, guvernul a anunțat că a asigurat 480.000 de cure de molnupiravir după ce un studiu a arătat că a redus rata internărilor în spital și a deceselor cu 50% la pacienții cu simptome ușoare spre moderate.

Secretarul sănătății a spus că medicamentul „va schimba jocul pentru cei mai vulnerabili și cei mai imunodeprimați”, după ce Marea Britanie a devenit prima ţară care l-a aprobat.

Dezvoltat de Ridgeback Biotherapeutics și Merck Sharp & Dohme, medicamentul funcționează interferând cu replicarea virusului.

Inhibă înmulțirea COVID-19, menținând nivelurile scăzute în organism și reducând în cele din urmă severitatea bolii.

Medicamentul trebuie luat cât mai curând posibil după un test pozitiv și în primele cinci zile, recomandă Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close