EuropaFranta

Tot mai mulți francezi albi se mută în Europa centrală și de est

Frica de persecuții identitare? Plecând de la o cercetare a jurnalistului Paul Conge expusă în cartea „Les grands-remplacés” („Marii înlocuitori”), publicată recent, „Marianne” face o invitaţie la cunoaşterea „dreptei radicale «next gen»”, adică de tip nou.

Este o mişcare care „îşi duce bătălia culturală peste tot şi acolo unde nu te aştepţi”, cum ar fi platformele de jocuri video, cluburile auto sau cursurile de seducţie. Este inspirată din filmuleţele vloggerului Papacito, scrierile distopice ale jurnalistului Laurent Obertone şi postările absolventului de filosofie Daniel Conversano, titrează Adevarul.

Adepţii săi îşi consideră ţara pierdută în faţa imigranţilor şi caută să răspundă „marii înlocuiri” cu „marea mutare”. „Marea înlocuire” este o teorie conspirativă a scriitorului naţionalist francez Renauld Camus conform căreia elitele globale complotează împotriva albilor din Europa şi îi înlocuiesc cu non-europeni în propria ţară.

Francezii exasperaţi de „marea înlocuire” sunt îndemnaţi să se regăsească în Europa Centrală şi de Est, în special în Bulgaria, Ucraina, Ungaria şi România, prezentate ca ţări cu femei fecunde şi ferite de imigranţii musulmani sau de culoare. Aici îşi găsesc de muncă, formează „cămine albe”, se regrupează în comunităţi, de pildă „Oppidum Magyar” sau „Coqs”, şi încearcă să şi le extindă, susţine Paul Conge.

„În opinia lor, «marea mutare» este prea avansată, pentru că există prea mulţi imigranţi, arabi, negri şi islamişti în Franţa. Pentru ei, bătălia este deja pierdută şi cel mai bine este să-şi facă un «safe place» («loc sigur») alb, un spaţiu de regenerare a rasei albe. Şi cel mai potrivit loc este  Europa de Est, teren pe care îl consideră ferit de migraţie”, explică jurnalistul francez într-un interviu acordat portalului streetpress.com.

Citește și:  Franţa: Tinerii ajutaţi de guvern cu suma de 300 de euro pentru activităţi culturale

Potrivit lui Conge, „marea înlocuire” a început în jurul anului 2016, adică la scurt timp de la intrarea migraţiei în atenţia presei şi a politicienilor europeni.

Circa 200 de francezi au fost atraşi până acum de mirajul Estului prin prisma acestei mişcări, iar mulţi alţii sunt pe cale să îi urmeze în curând. Unul dintre ei este Florent, care s-a mutat la periferia unui oraş din Ucraina şi s-a căsătorit cu o localnică. Acum are un copil, un „cămin alb” şi se înconjoară de un grup de oameni care gândesc la fel ca el.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close