America

Tinerii care se vaccinează primesc 100 de dolari. În ce stat se oferă această recompensă

Asculta informatia
  • Un stat american va oferi tinerilor o recompensă de 100 de dolari dacă acceptă să se vaccineze anti-COVID-19.
  • Virginia de Vest foloseşte această recompensă în speranţa că tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani vor fi „motivaţi” să primească vaccinul.
  • Virginia de Vest se număra printre statele de top din SUA în ceea ce priveşte rata de vaccinare, dar progresul a încetinit în ultimele săptămâni.
„Copiii noştri de astăzi probabil nu prea îşi dau seama cât de importanţi sunt în finalizarea acestui lucru”, a declarat luni guvernatorul de stat Jim Justice.
Există îngrijorări deosebite cu privire la faptul că tinerii ar putea fi mai ezitanţi în privinţa primirii unui vaccin anti-COVID-19.

Stimularea înseamnă că cei care sunt vaccinaţi în cadrul grupei de vârstă pot primi 100 de dolari, plus dobânda, la o dată ulterioară. De asemenea, suma va fi oferită oricărei persoane cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani care a fost deja vaccinată, potrivit BBC.

Aproximativ 52% din cei 1,5 milioane de rezidenţi eligibili pentru vaccin au primit cel puţin o doză, a spus Jim Justice, dar a adăugat că aproximativ 40% din populaţie ar putea ezita să primească vaccinul.

„Încerc să vin cu un mod care să-i motiveze cu adevărat şi să trecem peste problemă”, a adăugat el.

Aceste recompense vor fi finanţate printr-un pachet de ajutor pentru coronavirus de 1,9 miliarde de dolari, cunoscut sub numele de CARES, care a intrat în vigoare în SUA luna trecută.

Guvernatorul a declarat că statul a „verificat acest lucru în toate modurile” pentru a se asigura că fondurile pot fi utilizate în mod legitim pentru obligaţiunile de economii.

Citește și:  Twitter SUSPENDĂ conturile care postează mesajele lui Trump

Studiile au arătat că tinerii adulţi sunt mai susceptibili de a ezita să primească un vaccin anti-COVID-19 decât bătrânii. Aproximativ 25% dintre adulţii americani cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani spun că vor să „aştepte şi să vadă” înainte de a primi un vaccin, comparativ cu doar 7% dintre cei cu vârsta peste 65 de ani, potrivit unui sondaj realizat de Fundaţia Familiei Kaiser efectuat luna trecută.

În prezent, în SUA, toţi cei care au peste 16 ani sunt eligibilli pentru vaccinare. Puţin peste jumătate din toţi adulţii din SUA au primit cel puţin o doză de vaccin, relatează Centrul pentru Controlul Bolilor.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 + = 31

Close