Romania

Timișoara și Giroc în carantină de noapte toată săptămâna. Restricții de weekend pentru alte localități

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, joi, noi măsuri anti-Covid pentru localitățile unde incidența a crescut peste anumite praguri. În Timișoara, Giroc, Parța, Remetea Mare și Sânmihaiu Român intră de vineri în vigoare carantina de noapte toate săptămâna, în timp ce pentru alte localități se aplică carantina de weekend.

Joi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, a decis măsuri suplimentare anti-Covid pentru mai multe localități.

Municipiul Timișoara, Giroc, Parța, Remetea Mare și Sânmihaiu Român au fost trecute pe Anexa 1 (incidența mai mare de 7,5/mia de locuitori), iar aici intră în vigoare carantina pe toată durata săptămânii. Ceea ce înseamnă că magazinele se închid în fiecare zi a săptămânii la ora 18, iar circulația pe timpul nopții după ora 20 se poate face doar în anumite excepții. Conform legii, vaccinații vor putea circula între orele 20 și 5 dimineața. Restaurantele, barurile, cafenelele sunt închise cu tot cu terase, nu se pot organiza evenimente în aer liber și sunt interzise nunțile sau botezurile.

Pentru localitățile Becicherecu Mic, Coșteiu și Giulvăz intră în vigoare carantina de weekend. Magazinele se închid, de vineri până duminică, la ora 18, iar circulația pe timp de noapte este permisă doar celor vaccinați după ora 20. Sunt restricții și pentru toată săptămâna, conform legislației în vigoare. Astfel, se închid, pe tot parcursul săptămânii, restaurantele și localurile în interior, sălile de sport, cinematografele sau piscinele, sunt interzise nunțile și botezurile, nu mai sunt permise concertele și festivalurile (nici în aer liber). Terasele restaurantelor sau cafenelelor pot rămâne deschise la 50% din capacitate, dacă funcționează în aer liber.

Citește și:  Decizia ICCJ a produs efecte. Carantina la întoarcerea în țară, anulată

Bârna, Boldur, Cărpiniș, Foeni, Ghilad, Jebel, Liebling, Ciacova, Pesac, Pișchia, Secaș, Topolovățu Mare, Tormac, Belinț, Sânnicolau Mare au fost incluse pe Anexa 3, care cuprinde UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3 și mai mică de 6/1.000 de locuitori. În aceste localități devine obligatoriu certificatul verde.

Cenad și Fibiș au intrat pe Anexa 4, cu rata de infectare mai mare de 2 și mai mică de 3/1000 de locuitori.

Măsurile adoptate se vor aplica începând de vineri, 1 octombrie.

Conform Prefecturii Timiș, declarația pe proprie răspundere valabilă o găsiți AICI, în format PDF, iar de AICI poate fi descărcată în format editabil.

Vă reamintim, au fost discuții la nivel național despre introducerea în carantină a Timișoarei și despre schimbarea anumitor măsuri legate de incidență, purtate de Alin Nica, președintele CJ Timiș. Acesta le-a cerut premierului Florin Cîțu și ministrului Lucian Bode ridicarea restricțiilor pentru școli, restaurante și activități sportive, în baza certificatului verde. Cu o zi în urmă, premierul Florin Cîțu anunța că a propus modificarea măsurilor anti-Covid, astfel încât restaurantele, cafenelele și sălile de sport să rămână deschise pentru persoanele vaccinate.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close