Romania

Timisoara: Liderii irakieni ai unei retele de trafic de migranti treziti din somn si luati pe sus de mascati.

Asculta informatia

Descinderi, luni dimineata, la liderii unei grupari de trafic de migranti, la Timisoara. Ajutati de mascatii de la Jandarmi, politistii de frontiera fac perchezitii in locuintele capilor retelei care a reusit sa preia, sa ofere adapost, mancare si transport pentru zeci de transfugi.

Politistii de frontiera au monitorizat gruparea timp de cateva saptamani. Potrivit anchetatorilor, membrii filierei preluau migrantii din zona frontierei cu Serbia, imediat dupa ce acestia treceau peste fasia verde in Romania, sau de la intrarea in Timisoara. Le asigurau cazare pentru un timp, apoi ii ajutau sa ajunga in zona unor parcari din apropierea Autostrazii Vestului, de unde ii urcau in tiruri ce aveau ca destinatie diferite tari din Europa occidentala.

Au fost deja identificate 4 grupuri formate din transfugi proveniti din Siria si Afganistan care au apelat la membrii acestei retele.
Politistii au descins in locuinta liderului gruparii de traficanti, dar si in casa celui care coordona preluarea de la granita, transportul si cazarea transfugilor. Vorbim de 2 cetateni irakieni. Oamenii legii au ridicat din locuintele celor doi mai multe telefoane folosite pentru dirijarea operatiunilor.

VIDEO: George Stefanita

In doua apartamente inchiriate in Timisoara, politistii de frontiera au descoperit 14 migranti, sirieni, afgani, indieni si un nepalez, ce fusesera cazati temporar in asteptarea momentului in care aveau sa fie transferati spre Europa vestica. Plateau traficantilor intre 1000 si 2000 de euro.

Capii retelei vor fi dusi la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis pentru audieri.

Timisoara este de cativa ani placa turnanta a traficului de migranti spre vestul Europei. In fiecare saptamana creste numarul de transfugi care ajung in oras. In primele 6 luni ale acestui an, aproape 9000 de migranti au fost depistati in timp de incercau sa intre ilegal in Romania, in diferite adaposturi sau ratacind pe strazi. Putini sunt insa cei care vor sa ramana in tara. Cei mai multi asteapta sa fie preluati de gruparile de traficanti care sa ii ajute sa ajunga in vestul Europei.

Sursa: opiniatimisoarei.ro
Citește și:  Dr. Oana Secară: ”Avem focare de vaccinați infectați în spital!”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − 54 =

Close