Romania

Timisoara: Arde fosta fabrica de tigari a lui Zaher Iskandarani

Asculta informatia

Coloana de fum vizibila de la kilometri intregi, dupa ce un incendiu puternic a cuprins o fosta fabrica de tigari aflata intre Timisoara si Sacalaz.

Flacarile au izbucnit intr-o hala cu mai multe compartimente, in care erau depozitate aparate de jocuri electronice. Este vorba despre fosta fabrica de tigari a omului de afaceri Zaher Iskandarani disparut din Romania in urma cu mai multi ani si dat in urmarire internationala.

La fata locului au ajuns pompierii de la Detasamentul 2 cu 3 autospeciale de stingere, o autoscara, 1 echipaj SMURD, 1 ofiteri si 15 subofiteri.

Din primele informatii nimeni nu a fost ranit, angajatii iesind singuri din incinta.

Pompierii urmeaza sa stabileasca cauzele producerii incendiului.

Locuitorii din zona au si primit un mesaj prin sistemul Ro-Alert, prin care sunt indemnati sa inchida usile si ferestrele caselor si sa opreasca sistemele de ventilatie si climatizare.

UPDATE: Incendiul de la fosta fabrica de tigari s-ar putea intinde la un alt compartiment al halei, in care se afla azotat de amoniu lichid si alte pesticide.

Incendiul se manifesta intr-un compartiment al unei hale de aproximativ 1600mp. Arde aparatura electronica (aparate pentru jocuri de noroc), cu pericol de propagare la celalalt compartiment al halei, in care se afla depozitat azotat de amoniu lichid si alte pesticide. A fost transmis mesaj de informare pentru populație RO ALERT. A fost dispusa cresterea capacitatii operationale la Detasamentul 2 Timisoara si activarea Grupei Operative. Se intervine in interiorul halei pentru impiedicarea propagarii incendiului la materialele periculoase. Totodata se intervine pentru evacuarea acestora„, transmit reprezentantii ISU Timis.

Citește și:  George Simion anunță un mare protest NAȚIONAL pe 2 octombrie: Îi chem pe toți cei care plătesc facturi duble la energie, pe cei nu vor să fie vaccinați obligatoriu, nu vor certificat verde, studenții care nu-s primiți în cămine

***

Omul de afaceri Zaher Iskandarani a fost condamnat in anul 2014 la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul de contrabanda cu tigari in care a fost judecat pentru ca a prejudiciat statul român cu aproximativ două milioane de lei.

Iskandarani, care a avut mai multe afaceri in zona Banatului, a fugit din tara, dupa condamnare, el fiind dat in urmarire internationala.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Close