Romania

Timișoara alegeri 2024. Zece candidați se luptă pentru fotoliul de primar

Alegătorii din municipiul Timișoara au de ales dintre zece candidați la alegerile locale din 9 iunie 2024. Dominic Fritz, actualul primar al orașului, candidează pentru un nou mandat. 

Rezultatele primului exit poll vor fi făcute publice la ora 22:00, după închiderea urnelor. Biroul Electoral Central va prezenta rezultatele finale abia după numărarea tuturor voturilor, primele cifre reprezentând rezultate parțiale.

Lista candidaților pentru funcția de primar al municipiului Timișora, la alegerile locale 2024, conform ordinii de pe buletinul de vot:

 

  • Nicolae Robu (propus de PNL, susținut de Alianța electorală PSD-PNL)
  • Ilie-Vasile Sîrbu (AUR)
  • Ana-Marcela Baș (S.O.S. România)
  • Daniel-Marius Coraș (Partidul România Puternică)
  • Dumitru Moroianu (PRM)
  • Jani-Raul Olajos (REPER)
  • Dominic Samuel Fritz (propus de USR, susținut de Alianța Timișoara Unită (USR-PMP-Forța Dreptei-UDMR))
  • Florin Jianu (Alianța Național Țărnistă)
  • Marian-Constantin Vasile (candidat independent)
  • Cristian-Alin Moș (candidat independent)

Pentru un loc în Consiliul local al municipiului Timișoara s-au înscris următoarele partidele, afișate în ordinea de pe buletinul de vot: Alianța electorală PSD-PNL, AUR, S.O.S. România, Partidul România Puternică, PRM, REPER, PPUSL, Partidul Patrioților, Alianța Timișoara Unită (USR-PMP-Forța Dreptei-UDMR) și Alianța Național Țărănistă.

Secțiile de votare se închid la ora 22.00, în mod normal, dar programul poate fi extins, dacă există alegători care așteaptă la coadă. Tot la ora 22.00 ar urma să apară și primul EXIT POLL pentru Primăria Timișoara.

EXIT POLL Timișoara alegeri 2024. Cum se realizează

Trei institute de cercetare sunt acreditate de Biroul Electoral Central pentru a realiza un EXIT POLL – Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS), Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde şi Sodiso Research SRL.

Citește și:  Pacienții români, lăsați, în mod deliberat, să moară

Mii de persoane sunt implicate cercetările care se desfășoară pe tot parcursul zilei de duminică, începând de la ora 7.00 – ora de deschidere a secțiilor de vot – și până la ora 22.00 – când se închid urnele. Operatorii sunt prezenți la secțiile de vot din câteva mari orașe din țară pentru a-i intervieva pe alegători după ieșirea de la urne. Aceștia le vor adresa o serie de întrebări legate de votul exprimat la alegerile locale din 9 iunie 2024.

Discuția cu operatorii durează cel mult un minut, iar datele furnizate sunt confidențiale.

Niciunul dintre alegători nu va fi întrebat detalii legate de identitate, precum numele, adresa sau alte date personale. Alături de operatorii din secțiile de votare, vor fi mobilizați mai mulți supervizori care vor avea rolul de a monitoriza permanent procesul de culegere a datelor și respectarea procedurilor.

 

 

 

Tags

Articole similare

Close