Romania

Timiş: Doi români, cercetaţi pentru trafic de migranţi

Doi români sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, după ce au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră timişoreni că încercau să sprijine opt cetăţeni turci să treacă fraudulos frontiera, pentru a ajunge în vestul Europei.

În cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale desfăşurate pe raza judeţului Timiş sâmbătă, în urma unei informaţii deţinute la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au fost oprite în municipiu două autoturisme conduse de doi români în interiorul cărora exista suspiciunea că ar fi migranţi, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră remis, duminică, AGERPRES.

În urma controlului efectuat asupra celor două autoturisme, au fost depistaţi în interiorul acestora opt cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă, fiind conduşi la sediul Poliţiei de frontieră pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate de către poliţişti a reieşit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 17 şi 33 de ani, care au declarat că au fost preluaţi de către şoferi dintr-o localitate de pe raza judeţului Timiş. Ei au susţinut că urmau să plătească sume cuprinse între 5.000 şi 6.000 euro de persoană, în momentul în care ajungeau într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii turci şi de trafic de migranţi pentru cei doi cetăţeni români.

Citește și:  Discurs clar, mesaj către covid-teroriștii : „Dacă ne obligați să ne vaccinăm, vă așteptăm cu furcile, coasele și securile! Voi fi în prima linie! Sunteți cei mai mari dușmani ai neamului românesc!”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close