America

Texas interzice obligativitatea CERTIFICATULUI VERDE

Asculta informatia

Guvernatorul republican al Texasului, Gregg Abbott, a anunţat luni că interzice tuturor entităţilor din statul său, inclusiv companiilor private, să impună obligativitatea vaccinării angajaţilor sau consumatorilor, informează AFP, citată de Agerpres.

„Vaccinul anti-COVID-19 este sigur, eficace şi este cea mai bună apărare a noastră împotriva virusului, însă administrarea sa ar trebui să rămână voluntară, niciodată forţată”, a scris el pe Twitter.

În tweet-ul său, guvernatorul publică comunicatul de presă care anunţă decretul adoptat, potrivit căruia nicio entitate din Texas nu poate obliga o persoană – fie că este angajat sau consumator – să fie vaccinată împotriva COVID-19, dacă aceasta obiectează pe motive de conştiinţă, pe baza unor convingeri religioase sau din motive medicale”.

Decizia vine la o lună după ce preşedintele SUA Joe Biden a declarat că vaccinarea va fi obligatorie pentru aproximativ 100 de milioane de lucrători, funcţionari ai guvernului federal şi angajaţi din sectorul privat.

Anunţul său a stârnit nemulţumirea republicanilor care, în numele libertăţilor individuale, au ameninţat imediat că vor lua măsuri legale.

Abbott, cunoscut pentru opoziţia sa înverşunată faţă de obligativitatea purtării măştii de protecţie, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 în luna august, după ce a participat la un eveniment public desfăşurat în interior. Guvernatorul este vaccinat cu schemă completă.

Deşi aceste decizii care se opun obligativităţii vaccinării şi purtării măştilor de protecţie i-au câştigat sprijinul adepţilor fostului preşedinte Donald Trump, ele i-au atras critici puternice din partea democraţilor din Texas.

Citește și:  Vaccinul COVID Pfizer conţine nanotehnologie experimentală care nu a mai fost folosită pe oameni
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + = 16

Close