Romania

Tensiuni în vamă: Românii nevaccinați îi umilesc pe angajații DSP

Asculta informatia

Românii din diaspora se întorc în această perioadă acasă de sărbători. Astfel, cum cei mai mulți dintre ei sunt nevaccinați, aceștia trebuie să intre în carantină. Acest lucru îi nemulțumește pe români, astfel că își varsă nervii pe angajații DSP, care sunt umiliți și scuipați. 

În acest context, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că un astfel de comportament este inacceptabil. De asemenea, el atrage atenția că acești angajați sunt cei de care va depinde gestionarea viitorului val pandemic.

„Când o să vină un nou val pandemic, o să avem mari probleme dacă nu-i respectăm pe funcționari. În vestul Europei respectă (n.r. regulile), nu o fac și când vin acasă”, a precizat Alexandru Rafila.

Timpii mari de așteptare și faptul că urmează să stea în izolare, i-au făcut pe unii românii să își verse nervii pe angajații DSP. Astfel, un medic DSP a declarat că au existat cazuri în care au fost scuipați.

Medicii DSP, umiliți de românii furioși

„Este demoralizator pentru un cadru medical să lucreze în aceste condiții, sunt înjurați, scuipați”, a comentat, la Digi24, Horea Timiș, directorul DSP Arad. El a adăugat că a discutat și cu ceilalți directori DSP din țară și i-au confirmat că și ei se confruntă cu situații asemănătoare.

De asemenea, el a precizat că împreună cu Poliția de Frontieră s-a deschis o rută la Nădlac 2 prin care cetățenii vaccinați pot să intre mai repede.

Cu toate acestea, directorul DSP Arad a indicat că marea problemă este reprezentată de autobuze și autocare. Potrivit acestuia, majoritatea sunt carantinate în întregime. În plus, el a punctat că dacă mai mulți oameni ar fi vaccinați, nu ar mai exista această problemă la granițe.

Citește și:  Pilotul avionului MiG-21 LanceR, prăbuşit în judeţul Constanţa, găsit decedat

Aglomerație la granițe

Aproape 170.000 de persoane au tranzitat în ultimele 24 de ore punctele de trecere a frontierei, a informat duminică Poliția de Frontieră. În ultimele 24 de ore, punctele de frontieră din întreaga țară au fost tranzitate de aproximativ 168.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 48.500 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 120.000 persoane cu 33.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 48.300 persoane cu 15.500 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate frontiere au fost cea cu Ungaria – aproximativ 92.700 de persoane şi 32.400 de mijloace de transport, frontiera aeriană – aproximativ 43.000 de persoane și frontiera cu Moldova – aproximativ 12.000 de persoane şi 4.500 de mijloace de transport.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − 76 =

Close