Europa

Țara unde “mașinăria pentru sinucidere” a fost legalizata

Asculta informatia

O capsulă în formă de sicriu, care permite ocupanților să se sinucidă, poate fi folosită legal în Elveția, potrivit unui aviz obținut de Exit International, compania care a dezvoltat “Sarco”. 

Aproximativ 1.300 de persoane au murit prin sinucidere asistată în Elveția anul precedent, folosind serviciile celor mai mari două organizații de sinucidere asistată din această țară.

Metoda utilizată în prezent este ingestia de pentobarbital de sodiu lichid. Astfel, în acest caz, după administrarea medicamentului, persoana va adormi în decurs de două până la cinci minute, înainte de a intra într-o comă profundă, urmată la scurt timp de decesul acesteia.

De această dată, Sarco, prescurtare de la sarcofag, oferă o abordare diferită pentru o moarte liniștită, fără a fi nevoie de introducerea unor substanțe în organism, cel puțin asta susțin creatorii săi.

Moartea are loc prin privare de oxigen și dioxid de carbon

Dr. Philip Nitschke, creatorul capsulei, asemănătoare unui sicriu, spune că aceasta este o capsulă activată din interior de către persoana care intenționează să moară. Mașina poate fi transportată oriunde dorește utilizatorul, a precizat acesta.

Utilizatorul va intra în capsulă și se va întinde. Ulterior, i se vor pune o serie de întrebări și, după ce a răspuns, poate apăsa butonul din interiorul capsulei care activează mecanismul.

Capsula degajează în interior azot, reducând rapid nivelul de oxigen. Persoana se va simți puțin dezorientată și se poate simți ușor euforică înainte de a-și pierde cunoștința. Moartea are loc prin privare de oxigen și dioxid de carbon. Nu există panică, nici senzație de sufocare, susține compania care a creat Sarco.

Citește și:  OLANDA: Proteste şi petiţie potriva unui program pentru copii în care apar adulţi goi

Până în prezent există două prototipuri Sarco, iar al treilea este în curs de imprimare în Olanda. Dacă totul merge bine, cea de-a treia mașină ar trebui să fie gata în Elveția anul viitor, scrie Swiss Info. 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 48

Close