Africa

Țara care vrea să ofere femeilor dreptul de a avea mai mulți soți

Asculta informatia

O propunere a guvernului sud african pentru legalizarea poliandriei – atunci când o femeie are mai mulți soți – a stârnit reacții aprinse.

Africa de Sud are una dintre cele mai liberale constituții din lume, permițând căsătoriile între persoane de același sex si poligamia pentru bărbați.

Și totuși această măsură în ceea ce le privește pe femei îi nemulțumește pe mulți, conform BBC.

Musa Mseleku, om de afaceri care are patru soții, se numără printre cei care se opun poliandriei.

“Acest lucru va distruge cultura africană. Copiii acelor bărbați cum își vor cunoaste identitatea?”, se întreabă Mseleku, care este subiectul unui show despre familia sa poligamă.

“Femeia nu poate lua rolul bărbatului. E de neconceput. Acum va plăti femeia lobola (prețul miresei) pentru bărbat. Iar bărbatul îi va lua numele de familie?”, a continuat el.

Profesorul Collis Machoko a studiat poliandria în Zimbabwe. El a discutat cu 20 de femei și cei 45 de soți ai lor.

El spune că poliandria este evitată în anumite zone ale societății și a ajuns să fie ținută secret, ca și în cazul francmasoniei.

“Când au de-a face cu cineva în care nu au încredere sau pe care nu cunosc, ei chiar neagă că există o astfel de căsătorie. Toate acestea sunt din cauza fricii de represalii”, spune el.

Profesorul a precizat că bărbații i-au mărturisit că iubirea este motivul pentru care au ales să fie într-o astfel de relație, pentru că nu voiau să o piardă pe femeia respectivă.

Citește și:  Cel puțin 35 de oameni au murit arşi de vii într-o biserică
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =

Close