RomaniaSanatate

Tânăr clujean cu reacții severe după vaccinare

Asculta informatia

Scrie medicul Mircea Dragoteanu, în articolul publicat ieri de ActiveNews, în care demască public cum a devenit fiul său de 22 de ani, Bogdan Dragoteanu, o victimă a reacțiilor adverse grave despre care nimeni nu i-a spus nimic.

Mircea Dragoteanu povestește cum s-a prezentat fiul său pe 1 mai la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, unde fusese programat online pentru vaccinare anti-Covid. „A primit prima doză de vaccin Pfizer-BioNTech. Nu a mers să se vaccineze de teamă. La 22 de ani, niciodată bolnav, sănătos tun, avea un risc derizoriu de a face o formă severă de Covid-19. A considerat însă că, potrivit propagandei oficiale, dacă ne vaccinăm cât mai mulți, pandemia va lua sfârșit, deci își făcea datoria față de cei din jur alegând să se vaccineze. Bogdan locuiește doar cu mine, care sunt de mult vaccinat, nu avea pe cine proteja în proximitatea familiei sale. Dar, ca destui alți tineri, a considerat o datorie față de societate să meargă să se vaccineze și el.”, a scris medicul pe contul său de Facebook.

După două săptămâni, au survenit ca reacții o erupție cutanată extinsă, urticarie rebelă la tratament, apărută inițial pe membrele superioare, apoi febră și frisoane urmată de o jenă retrosternală ce a evoluat apoi spre durere.

„Două teste rapide anti-Covid cumpărate din farmacii au dat rezultat negativ. Am solicitat un echipaj medical de urgență. La acel moment, autoritățile și firma producătoare ascundeau cu bună știință faptul că vaccinul mARN poate da miocardită.”, scrie medicul.

„La prânz am fost sunat de la camera de gardă a Institutului Inimii că Bogdan era transferat acolo, că ar avea infarct miocardic și că era necesar (și) avizul meu ca să i se facă coronarografie. Era puțin probabil un infarct, dar acest diagnostic crunt trebuia exclus, ceea ce coronarografia executată impecabil a și făcut. Ulterior, la RMN s-a precizat diagnosticul de miocardită, însoțită de o afectare multiorganică dată de un sindrom inflamator generalizat, deosebit de puternic.

Citește și:  Campaniile de vaccinare se prăbușesc în toată lumea

Bogdan este și acum internat în București, după 6 săptămâni de la debutul bolii provocate de vaccinarea anti-Covid. Încă i se caută un tratament, pentru a putea fi stabilizat și apoi externat.

Mai amintesc faptul că, în cazul de față, avem de-a face din punct de vedere penal cu o vătămare corporală prin punerea în pericol a vieții (art. 194 alin. e, Cod Penal), provocată de un act medical desfășurat într-o unitate sanitară militară. Este, deci, un caz de competența Procuraturii Militare.”, conchide acesta.

Din păcate autoritățile nu fac cunoscute reacțiile severe după vaccinare, pentru ca cetățenii să știe la ce să se aștepte și să ia măsuri profilactice.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5

Close