Sute de migranţi s-au strâns la un post de frontieră închis şi încearcă să forţeze intrarea în Polonia – Europa News
Polonia

Sute de migranţi s-au strâns la un post de frontieră închis şi încearcă să forţeze intrarea în Polonia

O mulţime de migranţi s-a strâns luni la un post de frontieră închis dintre Polonia şi Belarus, arată imaginile video publicate de armata şi de paza de frontieră poloneze, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Din ce în ce mai multe grupuri de migranţi sunt aduse la postul de frontieră Kuznica de către forţele belaruse’, a transmis pe Twitter Ministerul polonez al Apărării.

Imagini video par să arate sute de migranţi faţă în faţă cu poliţişti şi militari polonezi dispuşi în şiruri.

Potrivit ministrului adjunct al apărării, Maciej Wasik, ‘mii de migranţi’ se află la acest punct de trecere. El a dat asigurări că ‘forţele poloneze sunt pregătite pentru orice scenariu’.

Serviciul de presă al pazei de frontieră a informat că ‘imigranţi ilegali se adună la postul de graniţă începând din această dimineaţă’ şi că ‘se pregăteşte o tentativă de a forţa frontiera’.

Unii dintre aceşti migranţi ‘au avut până acum tabăra la frontiera’ din apropierea satului Bruzgi, indică aceeaşi sursă.

Imaginile video nu au putut fi verificate în mod independent, dat fiind că Polonia interzice accesul jurnaliştilor în zona frontalieră imediată, în baza stării de urgenţă instituite acolo.

Polonia afirmă că între 3.000 şi 4.000 de migranţi, majoritatea originari din Orientul Mijlociu, sunt masaţi de-a lungul frontierei sale, în această criză care opune ţările occidentale, de o parte, şi Belarus şi aliatul acestuia Rusia, de cealaltă parte. 

 

Citește și:  Turcia oficializează vânzarea a 24 de drone militare către Polonia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close