Turcia

Sute de migranți, reţinuți într-o operaţiune de amploare de la Istanbul

Asculta informatia

Poliţia turcă a reţinut miercuri 415 migranţi într-o operaţiune de amploare de la Istanbul, relatează dpa, potrivit agerpres

Migranţii intraseră în Turcia ilegal şi au fost predaţi autorităţii pentru migraţie competente, a relatat agenţia de ştiri Anadolu miercuri. Printre cei reţinuţi se află 129 de afgani şi 141 de sirieni.

Alţi 86 de migranţi afgani care călătoreau într-un minibuz au fost arestaţi în provincia Van, care se învecinează cu Iranul la est, după ce au pătruns în Turcia ilegal, potrivit Anadolu.

De asemenea, doi traficanţi de migranţi au fost arestaţi.

Sute de persoane ajung în Turcia zilnic, fugind din cauza avansului talibanilor în Afganistan.

Ministrul turc al apărării Hulusi Akar a declarat luni că supravegherea la frontiera iraniană a fost sporită cu contingente suplimentare, printre alte măsuri.

Turcia ridică în prezent şi un zid de-a lungul unor secţiuni ale frontierei sale de 300 km.

Mulţi dintre migranţii care vin în ţară tranzitând Iranul se îndreaptă spre Istanbul pentru a găsi de muncă sau a călători spre un alt oraş de coastă de unde să se îmbarce spre Europa.

Trei tineri afgani migranţi, care au cerut să nu li se divulge identitatea, au declarat pentru dpa miercuri, la Istanbul, că nu sunt înregistraţi pe lângă autorităţi şi că trăiesc constant cu frica de a fi deportaţi. Scopul lor este să ajungă în Europa, susţin ei.

În jur de 3,6 milioane de sirieni trăiesc în prezent în Turcia, precum şi până la jumătate de milion de migranţi afgani, potrivit estimărilor.

Citește și:  BATAIE DE JOC: Români abandonați în Aeroport, la Istanbul, pentru că nu aveau test PCR, obligatoriu abia din 12 februarie
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − 21 =

Close