World

Sute de lideri religioși, cer interzicerea terapiei de conversie pentru homosexuali

Peste 370 de lideri religioși din întreaga lume cer interzicerea terapiei de conversie pentru persoanele gay (încercarea de a schimba orientarea sexuală sau identitatea de gen a unei persoane). Declarația care solicită suprimarea acestei practici va fi lansată miercuri și este semnată de reprezentați ai tuturor marilor credințe ale lumii, transmite BBC si digi.24

Printre semnatari se află arhiepiscopul sud-african Desmond Tutu, fostul șef-rabin al Irlandei, David Rosen, precum și fostul președinte al Irlandei, Mary McAleese.

De asemenea, premierul britanic Boris Johnson a promis că va interzice terapia de conversie, după ce în iulie a declarat că practica este „absolut respingătoare” și că nu își are locul în țară.

Guvernul nu a oferit încă detalii despre interdicția practicii de conversie, încă a susținut că se fac cercetări pentru a stabili care este planul ce trebuie urmat.

Ce este terapia de conversie

Termenul „terapie de conversie” se referă la orice formă de tratament sau psihoterapie care are ca scop schimbarea orientării sexuale a unei persoane sau suprimarea identității de gen a unei persoane.

Poate varia de la tratamentul cu șoc electric la învățături religioase sau terapie, acestea fiind menite să schimbe identitatea sexuală a unei persoane.

Aceasta practică este deja interzisă în Elveția și în zone din Australia, Canada și SUA.

Citește și:  Mii de persoane cer firmei Cadbury să elimine înainte de Paște o reclamă care surprinde sărutul unui cuplu de același sex
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close