Sute de belaruşi au fost arestaţi în timpul protestelor de duminică – Europa News
Europa

Sute de belaruşi au fost arestaţi în timpul protestelor de duminică

Peste 300 de protestatari au rămas în arest preventiv în aşteptarea procesului în urma unor mitinguri neautorizate în masă duminică în Belarus, au anunţat luni autorităţile, citate de DPA,si agerpres.

Proteste în masă au loc în Belarus în fiecare weekend de aproape cinci luni, în timp ce opoziţia politică rămâne determinată în eforturile de demitere a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

„Ieri, în total în toată ţara 313 persoane au fost arestate preventiv pentru încălcarea legislaţiei cu privire la evenimentele în masă”, a declarat Ministerul de Interne de la Minsk într-un comunicat.

Organizaţia pentru drepturile omului din Belarus, Viasna, care monitorizează mişcarea de protest, a anunţat că cel puţin 416 persoane au fost arestate, potrivit unui raport pe website-ul său.

Lukaşenko, în vârstă de 66 de ani, conduce această fostă republică sovietică din Europa de Est, situată între Rusia şi Polonia membră a UE, de peste un sfert de secol, tolerând puţin disidenţa.

Opoziţia politică acuză guvernul lui Lukaşenko că a fabricat rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale de la 9 august pentru ca el să îşi menţină puterea.

Uniunea Europeană a denunţat alegerile ca fiind „nici libere, nici corecte” şi a refuzat să-l recunoască pe Lukaşenko ca actual preşedinte.

 

Citește și:  Agricultorii organizează miercuri în faţa Guvernului miting de protest faţă de închiderea pieţelor
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close