Europa

Suedia, Norvegia, Finlanda şi Danemarca vor crea un spaţiu comun de apărare aeriană

Suedia, Norvegia, Finlanda şi Danemarca au semnat o scrisoare de intenţie privind crearea unui sistem unificat de apărare aeriană în scopul contracarării ameninţărilor generate de Rusia, informează agenţia Reuters , informează mediafax.

Decizia integrării forţelor aeriene a fost generată de invazia militară rusă în Ucraina, a declarat comandantul Forţelor Aeriene daneze, generalul Jan Dam.

„Capabilităţile combinate ale flotelor noastre sunt comparabile cu cele ale unei mari naţiuni europene”, a precizat Jan Dam.

Norvegia are 57 de avioane de vânătoare F-16 şi 37 de avioane F-35, în timp ce Finlanda dispune de 62 de aeronave F/A-18 Hornet şi a comandat 64 de aparate F-35. Danemarca are 58 de avioane F-16 şi a comandat 27 de avioane F-35. Suedia deţine peste 90 de aeronave Gripen.

Suedia şi Finlanda urmează să devină membre ale Alianţei Nord-Atlantice, o decizie luată de teama riscurilor generate de Rusia.

Citește și:  Un deputat creștin riscă 6 ani de închisoare pentru că a postat pe Twitter versete biblice despre căsătorie și sexualitate
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close