Romania

Suedia le va cere de sâmbătă străinilor să prezinte un test negativ la coronavirus la intrarea în ţară

Asculta informatia

Cetăţenii străini care vor călători de sâmbătă în Suedia vor trebui să prezinte la intrarea în ţară un test negativ la coronavirus efectuat cu cel mult 48 de ore în urmă, a anunţat miercuri guvernul de la Stockholm, transmite Reuters, si agerpres

Decizia a fost luată la recomandarea de săptămâna trecută a Agenţiei de sănătate publică, cu scopul de a preveni răspândirea noilor variante ale coronavirusului.

‘Începând de sâmbătă, 6 februarie, cetăţenii străini care doresc să intre în Suedia vor trebui să arate un test negativ la COVID-19. Fără aşa ceva nu vor putea intra în ţară’, a spus premierul Stefan Lofven într-o conferinţă de presă.

Excepţii se vor face pentru lucrătorii transfrontalieri şi pentru străinii rezidenţi în Suedia, pentru care se vor aplica alte reguli, a indicat guvernul.

Suedia avea deja în vigoare restricţii de călătorie pentru persoanele venind din Marea Britanie, Danemarca şi Norvegia, ca şi pentru toţi călătorii din afara Uniunii Europene.

Suedia, care a evitat lockdown-ul pe tot parcursul pandemiei, înregistrează o scădere a numărului de infectări în ultimele săptămâni, concomitent cu o transmitere crescută a variantei britanice a coronavirusului.

Miercuri, Agenţia de sănătate publică a raportat încă 4.310 infectări cu coronavirus şi 124 de decese. În total, bilanţul infectărilor a ajuns la 580.916, iar cel al deceselor la 11.939.

Citește și:  A murit Uica Mihai, indragitul bucatar banatean
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

86 + = 91

Close