Sudul statului Niger se confruntă cu un focar de holeră; 12 morți – Europa News
Africa

Sudul statului Niger se confruntă cu un focar de holeră; 12 morți

Un focar de holeră din sudul statului Niger a provocat moartea a 12 persoane şi infectarea altor 201 în trei regiuni, ploile abundente contribuind la răspândirea bolii, a anunţat luni ministrul Sănătăţii din această ţară, informează Reuters, potrivit agerpres

Statul vecin din sud, Nigeria, se confruntă de asemenea cu un focar de holeră, care a ucis cel puţin 653 de persoane începând din luna martie, în 22 dintre cele 36 de state ale ţării.

Autorităţile sanitare din Niger consideră că aceste focare sunt conectate. ”Majoritatea cazurilor sunt legate de o epidemie care face ravagii de câteva luni în regiunile transfrontaliere învecinate, unde există o amestecare semnificativă a populaţiilor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Idi Illiassou Mainassara, citat într-un comunicat.

Focarul anterior de holeră din Niger a afectat aceleaşi regiuni în 2018, a precizat Mainassara.

Frontiera dintre Niger şi Nigeria reprezintă un punct fierbinte al focarelor de holeră, în contextul în care populaţiile se deplasează adesea liber între cele două ţări, cu restricţii minime, a precizat Mainassara.

Autorităţile sanitare din Nigeria au anunţat săptămâna trecută că ţara se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri de holeră, concentrate în nordul ţării şi care accentuează şi mai mult criza din sectorul sănătăţii publice, provocată de înmulţirea cazurilor de COVID-19. Douăzeci şi două din cele 36 de state federale ale Nigeriei, precum şi capitala Abuja, au raportat cazuri suspecte de holeră, potrivit Centrului Nigerian pentru Controlul Bolilor (NCDC).

Această maladie, cauzată de consumul de apă contaminată, poate fi letală dacă nu este tratată la timp.

Citește și:  Vaccinul Johnson & Johnson retras din AFRICA DE SUD
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close