Africa

SUDAN: Lovitura de STAT eşuată

Asculta informatia

Guvernul sudanez a declarat că a dejucat o tentativă de lovitură de stat militară. Un grup de ofițeri ar fi încercat să captureze un cartier general al armatei și o clădire de radio de stat lângă capitala țării.

Interogatoriul suspecților implicați în tentativa de lovitură de stat trebuia să înceapă, a declarat pentru Reuters, Mohamed Al Faki Suleiman, purtătorul de cuvânt al Consiliului suveranității din Sudan.

Rapoartele au spus că lovitura de stat eșuată a implicat o încercare de a prelua controlul asupra clădirii radio de stat din Omdurman, peste râul Nil, din capitala Sudanului, Khartoum. Reuters a citat un martor spunând că tancurile au fost folosite pentru a închide marți dimineață un pod care leagă Khartoum de Omdurman.

Mass-media locală a postat un videoclip cu ceea ce spunea că sunt tancuri și soldați în uniformă pe străzile din Omdurman.

Al Arabiya a citat surse spunând că peste 20 de ofițeri rebeli au pus mâna pe sediul corpului de blindate al armatei sudaneze, dar au fost arestați ulterior, în timp ce sediul central era asediat. Canalul TV a adăugat că liderii loviturii de stat au vrut să-i să aresteze pe membrii Consiliului suveranității și ai Consiliului militar al țării.

Presa locală a declarat că 40 de ofițeri de diferite grade, inclusiv coordonatorul loviturii de stat, au fost arestați.

Actualul guvern al Sudanului s-a format în 2019 ca autoritate de tranziție după ce președintele țării timp de aproape trei decenii, Omar al-Bashir, a fost răsturnat printr-o lovitură de stat militară.

Citește și:  Sudan: Cel puţin cinci protestatari au fost ucişi în manifestaţiile împotriva loviturii de stat
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + = 9

Close