AmericaIsrael

SUA resping acuzaţiile de ‘apartheid’ împotriva palestinienilor aduse Israelului

Statele Unite au declarat miercuri că nu sunt de acord cu concluzia unui raport al ONG-ului Human Rights Watch (HRW), care a acuzat Israelul de ”apartheid” împotriva palestinienilor, relatează AFP, potrivit agerpres.   

„Această administraţie nu crede că acţiunile Israelului constituie apartheid”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

Cu toate acestea, Departamentul de Stat a declarat că nu va face ”evaluări publice ale rapoartelor (scrise) de către grupuri externe”, spre deosebire de administraţia lui Donald Trump, care a criticat puternic organizaţiile care critică Israelul.

Purtătorul de cuvânt a reînnoit un apel către Israel şi palestinieni să ”se abţină de la acţiuni unilaterale care ar alimenta tensiunile”, inclusiv activităţi legate de colonizare şi incitare la violenţă.

Un raport publicat marţi de organizaţia pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch califică drept ”apartheid” politica dusă de Israel faţă de arabii de pe teritoriul său şi faţă de palestinienii din teritoriile ocupate, notează AFP.

Ministerul de Externe israelian a reacţionat, afirmând că este vorba despre propagandă fără legătură cu ”faptele sau cu adevărul din teren” şi susţinând că HRW este o organizaţie care promovează ”de mult timp o agendă anti-israeliană”.

Citește și:  Negociatorul-şef palestinian Saeb Erekat, transportat la un spital din Israel după ce starea i s-a înrăutăţit
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close