America

SUA: Record de adulți care se identifică ca fiind LGBT

Asculta informatia

Potrivit unui sondaj Gallup, realizat în Statele Unite ale Americii, peste 7% dintre cetățeni se declară ca fiind parte din comunitatea LGBT, numărul lor fiind dublu față de sondajul din 2012, potrivit Daily Mail. De cealaltă parte, sondajul arată că aproape 86,3% dintre americani sunt heterosexuali, iar 6,6% nu au vrut să declare nimic legat de orientarea lor sexuală.

Cercetătorii estimează că, din totalul populației, 4% ar fi bisexuali, 1,5% homosexuali, 1% lesbiene și 0,7% transsexuali.

An estimated that a record 7.1 percent of all Americans now identify as LGBTQ

Sondajul a făcut diferențe și între generații, observându-se un procent mult mai ridicat la ultima generație („Gen Z”), spre deosebire de cele mai înaintate în vârstă. Astfel, dintre cei care se identifică ca fiind LGBT, 20,8% sunt din ultima generație (născuți între 1997 și 2003), 10,5% sunt „mileniali” (născuți între 1981 și 1996), 4,2% din generația „X” (născuți între 1965 și 1980), 2,6% sunt „baby boomers” (născuți între 1955 și 1964) și 0,8% sunt „tradiționaliști” (născuți între 1946-1954).

A record 20.8% of Generation Z Americans now identify as LGBTQ, according to a new poll from Gallup published Thursday. Less than 3% of those born before 1965 do

Statistica mai relevă faptul că femeile mai degrabă se vor identifica ca bisexuale, spre deosebire de bărbați care sunt mai degrabă homosexuali.

Sondajul de anul trecut arăta lucruri similare în ceea ce privește împărțirea oamenilor pe generații, în schimb procentul persoanelor din generația Z care se declarau ca fiind parte din LGBT era de 15,9%. Faptul că a crescut atât de mult într-un timp scurt arată cât de marcant este acest fenomen pentru societate.

„«Stânga» va lăsa drepturile și securitatea a milioane de americani – în deosebi femei tinere – la altarul ideologiei de gen”, avertiza republicanul Lauren Boebert, în urmă cu un an.

Citește și:  Preşedintele Mexicului critică ‘cenzura’ social media care au blocat temporar conturile lui Trump

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − = 49

Close