Franta

Franţa include Argentina, Brazilia, Chile şi Africa de Sud pe lista carantinei obligatorii

Franţa a impus carantina obligatorie la intrarea în ţară pentru persoanele venite din Argentina, Brazilia, Chile şi Africa de Sud din cauza îngrijorărilor legate de noile variante de coronavirus, relatează dpa, potrivit agerpres.  

O carantină obligatorie de 10 zile se va aplica persoanelor care intră în Franţa din aceste patru ţări. Măsura, care va intra în vigoare sâmbătă, se va aplica de asemenea călătorilor care vor intra sosi cu avionul din Guiana Franceză.

Franţa intenţionează să creeze până atunci un sistem care să permită verificarea locaţiei şi a respectării măsurilor legate de carantină. În plus, călătorii trebuie să prezinte dovada unui test negativ de coronavirus, nu mai vechi de 36 de ore.

Autorităţile franceze au extins, de asemenea, măsura suspendării tuturor zborurilor către Brazilia, impusă la începutul săptămânii trecute, acesta fiind valabilă până vineri.

Măsura a fost instituită din cauza variantei braziliene de coronavirus, cunoscută sub numele de P1, despre care se crede că ar fi deosebit de virulentă şi ar reprezenta motivul creşterii numărului de decese asociate COVID-19 în martie în Brazilia.

Franţa a fost una din ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19. În ţara cu aproximativ 67 de milioane de locuitori, peste 100.000 de persoane au murit din cauza COVID-19.

Citește și:  FRANTA: Acuzarea a cerut 30 de ani de închisoare în cazul lui Ines Madani, după un atentat eşuat cu butelii de gaz în apropiere de catedrala Notre Dame din Paris
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close