AmericaIsrael

SUA este pregătită să ia decizii cu privire la planurile de anexare ale Israelului

Asculta informatia

Președintele Donald Trump urmează să ia o decizie importantă cu privire la poziția pe care Statele Unite ale Americii ar trebui să o aibă asupra planurilor Israelului de a anexa părți din Cisiordania, adică Iudeea biblică și Samaria, relatează CBN.

Echipa lui Trump pentru Orientul Mijlociu se va întâlni zilele acestea, la Washington, pentru a discuta despre modul în care Statele Unite ar trebui să meargă înainte, întrucât premierul israelian Benjamin Netanyahu dorește să înceapă extinderea suveranității israeliene începând cu 1 iulie peste aproximativ 30% din Cisiordania și Valea Iordaniei – așa cum este prezentat în planul de pace al lui Trump .

Netanyahu mizează pe Trump pentru a sprijini planurile de anexare. Majoritatea comunității internaționale consideră Cisiordania ca pe un teritoriu ocupat, iar anexarea unilaterală ca o încălcare a dreptului internațional.

Administrația americană dorește că Netanyahu să ajungă la un consens cu privire la anexare cu premierul succesor Benny Gantz. Pozițiile lui Gantz și Netanyahu sunt împărțite, Gantz susținând că anexarea trebuie făcută doar în contextul planului de pace al lui Trump și nu ar trebui să fie o decizie unilaterală.

Sursă: CBN via alfaomega.tv

Citește și:  UPDATE - Senatul american l-a achitat pe Donald Trump de acuzaţia de incitare la insurecţie
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 + = 75

Close