America

SUA: Cartofii care ajung la McDonald’s sunt crescuţi pe terenurile agricole ale lui Bill Gates

Asculta informatia

Cartofii folosiți de McDonald’s, în America, sunt crescuți pe terenurile agricole ale lui Bill Gates. Fostul șef al Microsoft este cel mai mare proprietar de terenuri agricole private din SUA. În plus, plantaţiile sunt așa de mari încât pot fi observate din spaţiu.

Bill Gates şi Melindei Gates sunt cei mai mari proprietari de teren agricol din Statele Unite, având 108.860 de hectare pe numele lor, relateaază The Independent.

Cartofii, morcovii şi cepele sunt câteva dintre legumele crescute în interiorul imperiului agricol pe care îl deţin Bill şi Melinda Gates.

Cuplul deține peste 28.000 de hectare de boabe de soia, porumb, bumbac şi orez în Louisiana; circa 8.000 de hectare de boabe de soia în Nebraska; şi aproximativ 5.700 de hectare în Washington, incluzând mai multe câmpuri cultivate cu cartofi care ajung la McDonald’s.

Bill şi Melinda Gates, în pragul divorțului

Cei doi se despart după 27 de ani de căsătorie, iar acest lucru va însemna împărţirea unei averi colosale. French Gates crede că o să devină una dintre cele mai bogate femei din lume după divorț. Cuplul căsătorit are trei copii: Jennifer, de 25 de ani, Rory, 21 de ani și Phoebe, 18 ani.

Peste 50% din fermierii americani nu deţin pământul pe care îl lucrează, iar preţul suprafeţei cultivate s-a dubat de la mijlocul anilor 1990 până în prezent la aproape 3.000 de dolari/acru.

„Fermierii nu mai deţin active. Alte persoane deţin activele, indiferent că vorbim despre pământ sau echipamentul închiriat. Când grupurile de investiţii deţin pământurile respective, fermierul are nevoie în continuare să îl cultive. Însă aleg să îl închirieze… aşa că fermierii nu se vor bucura de beneficiile pe care le implică deţinerea propriu-zisă a pământului”, spune Jonathan Hladik, director de politici în cadrul Centrului pentru Afaceri Rurale din SUA.

Citește și:  Bill Gates si-a atins scopul: Vaccinarea obligatorie începe la 1 noiembrie!
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4

Close