AmericaAsia

SUA avertizează China: „Fie ne permit să aflăm de unde provine coronavirusul, fie vor fi izolați”

Asculta informatia

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a avertizat duminică China că, dacă nu colaborează la investigarea originii coronavirusului, ar putea fi lăsată într-o situație de „izolare”.

Este o suspiciune că coronavirusul ar fi putut scăpa, accidental sau altfel, dintr-un laborator din centrul orașului chinez Wuhan, unde a fost înregistrat pentru prima dată virusul.

Susținătorii săi indică prezența unei mari instalații de cercetare biologică în oraș. Institutul de Virologie Wuhan (WIV) studiază coronavirusurile la lilieci de peste un deceniu. Institutul se află la 40 de minute de mers cu mașina de piața umedă Huanan, unde a apărut primul grup de infecții în Wuhan.

Teoria a apărut pentru prima dată la începutul pandemiei și a fost promovată de președintele american, Donald Trump. Este posibil că ar fi putut fi concepută ca o posibilă armă biologică.

În timp ce mulți din mass-media și politici au respins aceste idei ca “teorii ale conspirației” la acea vreme, acum au cerut o mai mare atenție asupra posibilității.

Senilul Biden a susținut la G-7 o declarație care spunea la unison că China ar trebui să permită o investigație asupra teritoriului său. Este o sarcină de excavare diplomatică: unirea națiunilor lumii și punerea presiunii politice și diplomatice asupra Chinei, “el a adăugat.

Acum Beijingul trebuie să „aleagă”: „fie permit o anchetă reală pentru a afla de unde a venit acest lucru, fie se vor confrunta cu izolare în comunitatea internațională”, a explicat el. În plus, Biden are „comunitatea de informații” și astfel „ajunge la fundul modului în care acest virus a venit în lume”, a spus el.

Citește și:  FDA nu a aprobat niciodată cu adevărat vaccinul Covid de la Pfizer, a declarat senatorul Ron Johnson

China a negat în repetate rânduri teoria despre încălcarea securității în laboratorul Wuhan, orașul în care au fost detectate primele cazuri. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a trimis o misiune de cercetare a faptelor și planifică o a doua vizită pentru a clarifica originile virusului.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close