America

SUA anunță că nu trimit trupe în Ucraina: „Nu vom fi implicați într-un război cu Rusia”

Asculta informatia

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a transmis, joi, că președintele SUA Joe Biden nu va trimite trupe americane în Ucraina, care să lupte contra Rusiei.

Nu vom fi implicați într-un război cu Rusia și nici nu vom trimite soldați în Ucraina ca să ne luptăm cu Rusia. Nu știu de câte ori trebuie să vă mai spun: nu există nicio posibilitate ca președintele să trimită soldați americani în Ucraina care să lupte cu Rusia„, a declarat Jen Psaki.

Președintele american a precizat, joi dimineață, că va „lumea va trage Rusia la răspundere”, declarând, totodată, că monitorizează situația de la Casa Albă și că va primi actualizări de la echipa sa de securitate națională.

Președintele american a precizat că va avea o întâlnire cu liderii G7 în dimineața zilei de joi, înainte de a anunța „consecințe suplimentare” pentru Rusia.

Joe Biden a mai subliniat că va exista un „răspuns puternic și unit” din partea aliaților NATO, care descurajează orice agresiune împotriva membrilor săi.

În același timp, Joe Biden a spus că SUA nu vor trimite trupe americane în Ucraina. Mesajul lui Joe Biden a venit după ce președintele rus Vladimir Putin a avut un discurs joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României), în care a declarat că a trimis armata în Ucraina.

 

Citește și:  Ambasadorul Chinei în SUA dă asigurări: Beijingul nu trimite arme nici în Rusia şi nici în Ucraina!
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + = 3

Close