Romania

STUPOARE: 3.390 de cazuri de persoane raportate cu Covid nu se mai regăsesc în Statisticile Oficiale: Ăștia or fi cei retestați și raportați de mai multe ori, ca să se umfle statisticile?

Hotnews.ro: Statisticile oficiale pentru COVID-19 se bat cap în cap. O simplă socoteală pe baza datelor obținute de HotNews.ro arată că nu mai puțin de 3.390 de cazuri considerate active nu se regăsesc nicăieri în raportări.

Potrivit datelor oficiale în acest moment numărul cazurilor active este 7.856. Acesta rezultă scăzând din numărul total de cazuri confirmate (33.585) numărul persoanelor declarate vindecate (23.798, în care sunt inclusi și cei 1.995 asimptomatici pozitivi la externare) și pe cel al decedaților (1.931). Cifrele însă nu se pupă cu celelalte date. În mod normal, numărul cazurilor active ar fi trebuit să fie egal cu numărul persoanelor care se află spitalizate (3.808) și confirmate pozitiv externate la cerere(658). Numai că acesta este, în total, de 4.466. O simplă scădere arată că 3.390 de cazuri considerate active nu se regăsesc niciunde în datele oficiale. (Citește mai mult: Hotnews.ro)

În condițiile în care s-a mai reclamat pe internet faptul că unii bolnavi, testați de două-trei ori pozitiv, sunt trecuți în statistici la cazurile zilnice totale raportate, am putea concluziona că bolnavii lipsă sunt, de fapt, retestările prezentate în statistici ca noi cazuri, pentru a umfla cifrele?

Despre această practică, Dr. Radu Ciornei, cercetător în cadrul USV și specialist în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, a declarat, luni, că este total defectuos modul de raportare făcut de Grupul de Comunicare Strategică și crede că ar trebui prezentate numărul de noi teste făcute și nu retestările și câte dintre acestea sunt pozitive. (Citește mai mult AICI)

Confirmarea acestei practici ar desființa total credibilitatea, și așa pe ducă, a lui Arafat, Tătaru și a lui Orban și ar demonstra cu claritate interese ascunse în modul în care este gestionată criza!

Citește și:  C0VID-19, folosit ca pretext de instaurare a autoritarismului

Daniel Roxin

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close