Romania

Statul român de RAHAT: Un țăran din Gorj a primit o AMENDĂ RECORD pentru că-și vindea produsele alimentare produse în propria fermă

Un țăran din județul Gorj a primit cea mai mare amendă dată de Direcția Sanitară Veterinară și Siguranța Alimentelor (DSVSA) în toate controalele efectuate în luna iulie.

Omul a fost amendat cu 40.000 de lei, aproape jumătate de miliard de lei vechi, pentru că a îndrăznit să comercializeze produse alimentare produse în propria fermă: carne de capră, lapte, brânză, scrie Rost.

Deși Ministrul Agriculturii anunță o criză alimentară, din cauza secetei din această vară, iată că statul român pune pe butuci puținii producători independenți, autohtoni, care au mai rămas, astfel ca nevoile alimentare ale cetățenilor să fie satisfăcute doar de importuri din străinătate sau din producțiile marilor concerne agricole.

De menționat este că amenda dată de DVSA Gorj țăranului respectiv este cea mai mare dintre toate, aplicate în decursul lunii iulie (aici și aici).

De altfel, din cercetarea localităților „controlate” de DSVSA Gorj se poate observa că majoritatea absolută a celor amendați se regăsesc în categoria micilor producători sau comercianți. Singurele hypermarketuri în județ sunt în Târgu Jiu, iar din comunicatul DSVSA nu rezultă că ar fi amendat vreunul. Iată localitățile unde se ascundeau infractorii în domeniul alimentar, pedepsiți de autorități: Albeni, Alimpeşti, Baia de Fier, Bâlteni, Bumbești-Jiu, Bumbeşti-Piţic, Cătunele, Crasna, Hurezani, Leleşti, Logreşti, Motru, Muşeteşti, Novaci, Padeş, Polovragi, Runcu, Schela, Stăneşti, Stejari, Târgu-Jiu, Turceni, Turcinești.

Iată alte exemple de „persoane periculoase”, care puneau în „pericol siguranța alimentară a cetățenilor” amendați:

amendă de 1.200 de lei pentru vinderea, de către o persoană fizică, de animale către alte persoane. Sau, în limbajul DSVSA: „înstrăinarea de animale fără notificarea medicului veterinar de liberă practică împuternicit”;

Citește și:  Sondaj Avangarde: 70% dintre români în favoarea rămânerii României în Uniunea Europeană, deși majoritatea susțin că sunt suveraniști

amendă de 1.200 lei unei persoane fizice care manipula produse alimentare fără echipament de protecție adecvat

amendă de 10.000 lei la un magazin alimentar, pentru următoarele neconformități: nu toate spațiile frigorifice erau dotate cu termometre; nu se monitoriza temperatura de depozitare pe grafice de evidență; unele alimente erau expuse nesectorizat (cofraje cu ouă lângă produse lactate; produse de patiserie lângă produse nealimentare); băuturile răcoritoare şi apa erau depozitate direct pe paviment; nu era asigurat un raft exclusiv pentru depozitarea pâinii neambalate.

DSVSA Gorj este cunoscută drept una dintre cele mai corupte instituții din județ. Recent, un inspector de la DSVSA s-a urcat beat la volan și a omorât două persoane pe trecerea de pietoni.

Din păcate, aceste cazuri de aplicarea la maximum a legii asupra unor persoane fără putere financiară sau asistență juridică s-au înmulțit. Recent, polițiștii locali din Târgu Jiu au dorit să amendeze o bunicuță care vindea pere pe o bancă în centrul orașului. Numai intervenția promptă a trecătorilor din zonă a salvat-o pe mamaia respectivă de „brațul lung al legii”. (foto).

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close