TEHNOLOGIE

Sperma celor nevaccinați, noul bitcoin al mișcării antivaccin

Dezvoltatorii sunt convinși că vor salva omenirea cu criptomoneda lor. Și propriile buzunare.

Un nou grup numit Unvaxxed Sperm, format la începutul lunii decembrie pe rețelele de socializare, a găsit un nou filon în lupta împotriva vaccinării: o criptomonedă indexată la valoarea spermei și a ovulelor persoanelor nevaccinate.

Convinși că vaccinul anti-Covid-19 produce sterilitate, membrii acestui grup speră astfel să vadă bitcoinului lor decolând, pe măsură ce sămânța „pură” se va rari odată cu vaccinările.

Proiectul „Super Sperm”

Noua criptomonedă, lansată sub numele nuBTC, a înregistrat o creștere de 158% între 6 și 7 decembrie, pentru ca apoi să stagneze la aproximativ 0,00028 de cenți. Nu este suficient pentru a speria Bitcoin, dar noii adepți sunt convinși că într-o zi vor face avere cu criptomoneda lor.

Obiectivul grupului nu este doar financiar, subliniază Vice. „Dezvoltatorii din spatele Unvaxxed Sperm speră să folosească această monedă pentru a atrage oamenii în comunitatea lor anti-vaccin, cu planuri mari de dezvoltare care includ o versiune „pură” a Tinder (a se citi: oameni nevaccinați), o bancă de spermă înghețată și un proiect misterios numit „Proiectul Super Sperm”.

Ei intenționează, de asemenea, să creeze o Organizație Autonomă Descentralizată care va permite investitorilor să voteze pe o varietate de subiecte, inclusiv grupuri sau persoane care urmează să fie finanțate cu bani nuBTC.

Este prevăzută și o listă care include un  „who’s who” al medicilor antivax și influencerilor. Plus o mare piață online planificată pentru „suplimente și medicamente interzise pe nedrept”, cum ar fi celebra ivermectină, un antiparazitar veterinar prizat de cei antivaccin, scrie Slate.

Citește și:  Papa Francisc vrea să ne rugăm pentru roboți și Inteligența Artificială

Dezvoltatorii spun că au fost inspirați de o criptomonedă numită Let’s Go Brandon și popularizată recent de un comentator de televiziune de dreapta.

„Fauci” a luat Covid-19

„Asta arată că o mișcare politică poate continua pe blockchain”, asigură „Fauci”, unul dintre dezvoltatorii care a adoptat în mod ironic numele consilierului special al Casei Albe pentru criza sanitară, Anthony Fauci.

Co-creatorul nuBTC spune că proiectul său este solid și a fost fondat de șapte „veterani” ai criptomonedelor, dar, în mod bizar, toți vor să rămână anonimi.

În ciuda planurilor mărețe ale fondatorilor, „se pare că investitorii în Unvaxxed Sperm nu sunt deloc interesați de eficacitatea ivermectinei, ci doar speră să câștige cât mai mulți bani posibil prin speculări”, scrie Vice. Între timp, „Fauci” a fost internat cu Covid-19.

Recent, unele grupuri anti-vaccin din SUA au sugerat că persoanele vaccinate „cu forța” să se „devaccineze”, folosind o baie de detoxifiere cu bicarbonat de sodiu și săruri Epsom.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close