Spania

Spania va livra Ucrainei rachete antiaeriene și tancuri de luptă Leopard

Spania va livra Ucrainei rachete antiaeriene și tancuri de luptă Leopard, anunță El Pais , informează mediafax.

Spania va furniza Ucrainei rachete antiaeriene și tancuri de luptă Leopard, în cadrul unei intensificări a sprijinului său militar pentru această țară, potrivit unor surse guvernamentale citate duminică de cotidianul El Pais.

De asemenea, Spania va oferi pregătire esențială pentru armata ucraineană în ceea ce privește modul de utilizare a tancurilor. Antrenamentul va avea loc în Letonia, unde armata spaniolă a desfășurat 500 de soldați în cadrul operațiunii NATO „Enhanced Advanced Presence”.

A doua fază de antrenament ar putea avea loc în Spania, potrivit surselor citate de El Pais.

Ziarul a precizat că Ministerul Apărării finalizează o livrare către Kiev de rachete antiaeriene Shorad Aspide de joasă înălțime, pe care armata spaniolă le-a înlocuit cu un sistem mai avansat.

Spania a furnizat până acum muniție, echipamente de protecție individuală și armament ușor.

Sursele au declarat pentru El Pais că oferta de sprijin sporit a fost făcută pe 21 aprilie atunci când premierul Pedro Sanchez a vizitat Ucraina și s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski.

Citește și:  Viktor Orban: Ucraina nu poate câştiga războiul cu Rusia, e necesar armistiţiu şi reconfigurarea securităţii Europei
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close