Spania

SPANIA: Petrecerile nocturne revin în Mallorca pe măsură ce insula îşi relaxează restricţiile

Asculta informatia

După o scădere a numărului de infectări cu noul coronavirus, insula spaniolă Mallorca urmează să îşi relaxeze şi mai mult restricţiile, astfel că, începând de marţi, persoanele din diferite gospodării vor putea să participe împreună la petreceri pe timpul nopţii, a anunţat luni guvernul regional al insulei mediteraneene, relatează dpa, potrivit agerpres.ro

De la sfârşitul lunii iulie, astfel de adunări au fost interzise iniţial între orele 01:00 şi 06:00, iar apoi de la ora 02:00.

De acum înainte, până la opt persoane pot fi servite la aceeaşi masă în interiorul restaurantelor şi până la 12 persoane în aer liber, conform autorităţilor.

Pe insula învecinată Ibiza, interzicerea petrecerilor rămâne în vigoare pentru moment datorită ratei mai mari de infectare cu COVID-19.

Potrivit noilor cifre publicate de Ministerul spaniol al Sănătăţii, incidenţa pe şapte zile în Insulele Baleare se situează în prezent la 88, cu o tendinţă descendentă.

Circa 17% din paturile de la unităţile de terapie intensivă de pe insule sunt ocupate de pacienţi cu COVID-19.

Până în prezent, 71,5% din populaţia Spaniei a fost complet vaccinată, în timp ce 77% au primit cel puţin o doză de vaccin. Pentru Insulele Baleare, aceste cifre sunt de 67%, respectiv 70%.

Citește și:  Biletele pentru un concert de muzică pop în Barcelona fără obligativitatea distanţării fizice s-au epuizat în câteva ore
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − 29 =

Close