Spania

Spania expulzează către Maroc 1.500 dintr-un total de 6.000 de migranţi intraţi în urmă cu o zi

Autorităţile spaniole au expuzat marţi 1.500 dintr-un total de aproximativ 6.000 de migranţi care au intrat luni în enclava spaniolă, iar în enclava vecină Melila au intrat marţi 86 de migranţi, relatează AFP.

”Aproximativ 6.000 de persoane” au intrat luni în Ceuta, situată pe coasta de nord a Marocului, iar până ”în prezent am trimis înapoi 1.500 dintre aceste persoane şi suntem pe cale să continuîm aceste expulzări”, a anunţat la televiziunea publică ministrul spaniol al Interne Fernando Grande-Marlaska.

Ministrul a precizat că 1.500 dintre cele 6.000 de persoane sunt minori şi că este prea devreme să prezinte un număr definitiv.

El a apărat aceste expulzări, subliniind că acestea sunt ”conforme legii, tratatelor internaţionale şi acordurilor cu Marocul”.

La aproximativ 400 de kilometri est de Ceuta, la Melila, altă enclavă spaniolă aflată pe coasta marocană, 86 de migranţi au reuşit să intre marţi dimineaţa pe teritoriul spaniol din Marocu vecin.

În total, ”peste 300” de persoane originare din ”Africa subsaharoană” au încercat să treacă bariera care desparte Melila de Macoc marţi, către ora locală 4.45, a anunţat într-un comunicat prefectura din Melila.

Peste 200 dintre aceste persoane au fost respinse, însă ”85 de bărbaţi şi o femeie au reuşit să intre”, se arată în comunicat.

Femeia respectivă a  avut nevoie de asistenţa Crucii Roşii, precizează prefectura.

”Migranţii au avut o atitudine agresivă şi au au aruncat cu pietre în agenţi”, dintre care trei au primit îngrijiri în urma unor ”contuzii minore”, precizează prefectura.

Migranţii care au reuţit să intre în enclavă au fost conduşi la centrul de sejur temporar (CET) din enclavă.

Citește și:  Se schimbă regulile pentru românii care merg în Spania

Ceuta şi Melila constituie singurele frontiere terestre ale Uniunii Europene cu Africa şi sunt cu regularitate teatrul unor treceri în forţă ale frontierei de către migranţi.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close