Soț și soție, decedați după vaccinarea anti-COVID – Europa News
Romania

Soț și soție, decedați după vaccinarea anti-COVID

Anchetă în Prahova, după ce doi oameni, soț și soție, au murit în urma infecției cu SARS-CoV-2, după ce s-au vaccinat cu prima doză de ser. Prefectura cere Direcției de Sănătate Publică și Colegiului Medicilor să investigheze acest caz în regim de urgență.

Cei doi soți din comuna Filipeștii de Pădure au fost vaccinați la începutul lunii martie. Unul a primit prima doză din serul Pfizer iar celălalt a primit prima doză de vaccin AstraZeneca.

Potrivit observatorului prahovean, aceștia ar fi fost răciți în momentul în care au decis să facă vaccinul. Starea lor de sănătate s-a agravat după imunizare, iar cei doi au ajuns la spital unde au fost confirmați cu SARS-CoV-2.

Amândoi au decedat câteva zile mai târziu. În spital, în stare gravă este și fiica acestora, confirmată cu coronavirus și care a fost și ea imunizată cu prima doză de vaccin AstraZeneca.

Prefectul județului, Cristian Ionescu, a cerut DSP dar și Colegiului Medicilor să demareze o anchetă de urgență în acest caz.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea, spune că vaccinul nu poate să crească evoluția nefavorabilă a unei persoane infectate cu SARS-CoV-2:

„Datele preliminare pe care le am arată că cele două persoane, din păcate, au fost diagnisticate cu o formă severă de Covid-19. În niciun caz vaccinarea nu crește riscul de evoluție nefavorabilă.”

Citește și:  LISTA RUȘINII 2021 Departamentul MEDICAL, cu Arafat și Gheorghiță în frunte
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close