ReligieRomania

Sondaj: Biserica este instituția în care românii au cea mai mare încredere

Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS în perioada 11-15 ianuarie a descoperit că Biserica rămâne în topul încrederii românilor.

Potrivit cercetării, 62% dintre români au încredere multă și foarte multă în Biserică. Pe locul doi se află autoritățile locale, respectiv primăriile, care se bucură de încrederea 60% dintre români.

Cele două sunt singurele instituții care se bucură de încrederea a peste jumătate din participanții la sondaj.

La baza topului încrederii realizat de CURS se găsesc Partidele (11% din români au încredere în ele), Parlamentul (12%) și Guvernul (26%).

Alte procente: Banca Națională a României – BNR se bucură de încrederea a 42% din români, iar Președinția de încrederea a 35%. Mass Media înregistrează un procent de încredere de 29%, iar ONG-urile de 27%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.100 de respondenți în vârstă de 18 ani și peste şi are o marjă maximă de eroare de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date ale Institutului Național de Statistică.

Citește și:  Alin Nica: Imi este mie rusine si imi cer scuze populatiei pentru modul abuziv si ineficient in care Raed Arafat si Vlad Voiculescu au ales sa ignore suferinta timisorenilor
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close