RomaniaSondaj

Sondaj: AUR crește în sondaje după eșecul aderării României la Spațiul Schengen

Asculta informatia

După eșecul negocierilor privind aderarea României la Spațiul Schengen, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este singurul partid care a crescut în ultima lună, informează Fanatik.ro.

La ultimul sondaj Inscop, a fost înregistrată o scădere semnificativă a încrederii românilor în partidele politice, în ultima lună, excepție făcând AUR.

Rezultatul sondajului nu reprezintă o surpriză, având în vedere faptul că la începutul lunii decembrie, România a primit vot negativ în cadrul negocierilor pentru aderarea la Spațiul Schengen.

Așadar, evoluția intenției de vot pentru partide în ultima lună indică PSD, cu 31,5% (față de 34,9% în noiembrie), urmat de PNL cu 20,2% (față de 20,8% în noiembrie), AUR cu 18,1% (față de 16,1% în noiembrie) și USR cu 10,9% (față de 11,2% în noiembrie).

Remus Ștefureac, directorului Inscop, a transmis că datele din decembrie au fost culese atât înainte cât și după momentul Schengen. Rezultatele diferă în mod surprinzător față de începutul anului (ianuarie 2022).

PSD, a pierdut aproape 3 procente, și la fel și AUR, care la acel moment se afla peste PNL cu aproape 6%.

Partidele care au crescut sunt PNL (aproape 4%) și USR (0,6%).

„Evoluția în zig-zag a intenției de vot pentru principalele partide parlamentare în ultimii 2 ani. Oscilații numeroase pe măsura multitudinii de crize suprapuse și succesive. Sinteza acestor evoluții ne arată că 2023-2024 vor fi ani imprevizibili.”, a explicat Remus Ioan Ștefureac, potrivit sursei citate.

Citește și:  Tânara cântăreață Adda are două chisturi pe creier, simptome de boală Lyme și mielită transversă, cunoscută specialiștilor ca o reacție adversă a injectării cu seruri experimentale C0VID insuficient testate.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 55 = 65

Close