RomaniaSondaj

Sondaj: AUR crește în sondaje după eșecul aderării României la Spațiul Schengen

După eșecul negocierilor privind aderarea României la Spațiul Schengen, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este singurul partid care a crescut în ultima lună, informează Fanatik.ro.

La ultimul sondaj Inscop, a fost înregistrată o scădere semnificativă a încrederii românilor în partidele politice, în ultima lună, excepție făcând AUR.

Rezultatul sondajului nu reprezintă o surpriză, având în vedere faptul că la începutul lunii decembrie, România a primit vot negativ în cadrul negocierilor pentru aderarea la Spațiul Schengen.

Așadar, evoluția intenției de vot pentru partide în ultima lună indică PSD, cu 31,5% (față de 34,9% în noiembrie), urmat de PNL cu 20,2% (față de 20,8% în noiembrie), AUR cu 18,1% (față de 16,1% în noiembrie) și USR cu 10,9% (față de 11,2% în noiembrie).

Remus Ștefureac, directorului Inscop, a transmis că datele din decembrie au fost culese atât înainte cât și după momentul Schengen. Rezultatele diferă în mod surprinzător față de începutul anului (ianuarie 2022).

PSD, a pierdut aproape 3 procente, și la fel și AUR, care la acel moment se afla peste PNL cu aproape 6%.

Partidele care au crescut sunt PNL (aproape 4%) și USR (0,6%).

„Evoluția în zig-zag a intenției de vot pentru principalele partide parlamentare în ultimii 2 ani. Oscilații numeroase pe măsura multitudinii de crize suprapuse și succesive. Sinteza acestor evoluții ne arată că 2023-2024 vor fi ani imprevizibili.”, a explicat Remus Ioan Ștefureac, potrivit sursei citate.

Citește și:  Mesajul pedofilului Bogdan Drăghici, care și-a violat propria fetiță : „Și eu sunt ucrainean. Ar fi minunat să ne considerăm cu toții, până când se va sfârși definitiv războiul”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close