Romania

Șoferița care a omorât două fete după ce a consumat alcool, reținută

Șoferița care a omorât sâmbătă două fete în cartierul Andronache, din Capitală, a fost reținută după ce procurorii au primit expertiza Institutului Național de Medicină Legală (INML) care arată că femeia avea 0,6 grame de alcool pur în litrul de sânge.

În baza probatorului administrat, polițiștii Brigăzii Rutiere au dispus masura reținerii pentru 24h față de conducătoarea auto, urmând ca aceasta să fie prezentată unității de parchet competente cu propunerea de a se dispune masura arestului preventiv. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului”, transmite Poliția.

Femeia a refuzat testul la locul accidentului dar prezența alcoolului în sânge a fost depistată în analizele de la spital.

Până la o anumită limită, alcoolemia este sancţionată doar contravenţional, dar la o valoare mai mare devine o problemă penală. O alcolemie de până la 0,40 mg/ litru alcool pur în aerul expirat se sancționează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului pentru 6 luni.

Conform legislatiei din Romania, atunci când şoferii sunt prinşi cu o îmbibaţie de alcool egală sau peste 0,40 g/l alcool pur în aerul expirat (minimum 0,80 g/l alcool pur în sânge), fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală.

În cazul unui accident, consumul de alcool, chiar dacă alcoolemia este mai mică decât limita pentru ca fapta să fie considerată infracțiune (0,8 g/l în sânge), reprezintă o circumstanță agravantă.

Citește și:  România expulzează 21 de cetăţeni străini. Au interdicţie să mai intre în ţară

Șoferița de 56 de ani este anchetată pentru ucidere din culpă după ce a intrat într-un stâlp, apoi într-un gard de pe o stradă din nordul Capitalei, strivind două fete care erau pe trotuar. Potrivit propriilor sale declarații, a încurcat accelerația cu frâna, pentru că nu conducea prea des și exact în momentul respectiv ar fi strănutat.

Imaginile video arată că autoturismul avea viteză mare.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close