Germania

AstraZeneca provoacă îngrijorări şi anularea unor vaccinări în Germania

Informaţii privind efecte secundare şi îngrijorări legate de eficacitate au provocat anularea unor vaccinări în Germania cu serul AstraZeneca împotriva COVID-19, în timp ce mai mulţi oficiali au sărit în apărarea acestui vaccin, relatează miercuri agenţia DPA, via agerpres

Un număr necunoscut de persoane din landul Renania de Nord-Westfalia (vest) şi-au anulat sau nu s-au prezentat la vaccinarea programată, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii regional.

Ziarul local Siegener Zeitung a raportat anulări la un centru de vaccinare din districtul Siegen-Wittgenstein, unde pacienţi s-au plâns de simptome precum oboseală, febră şi dureri articulare.

Aproximativ 30% din personalul serviciilor de urgenţă şi medici invitaţi să le fie administrat vaccinul dezvoltat de grupul britanic-suedez nu au acceptat oferta în oraşul Munster, potrivit Westfaelische Nachrichten, un alt cotidian local.

Un purtător de cuvânt al ministerului acestui land federal a insistat că vaccinul nu este de „clasa a doua”.

Acest lucru a fost reiterat în landul Bavaria (sud), unde ministrul regional al sănătăţii a insistat că „AstraZeneca este un vaccin bun şi sigur”.

Într-un interviu la postul de radio local Bayern-2-Radiowelt, Klaus Holetschek s-a opus cererilor de a oferi oamenilor alegerea între vaccinuri, susţinând că Germania nu are suficiente doze pentru a avea pretenţii.

Vaccinul AstraZeneca este recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. El este mai puţin eficient în prevenirea COVID-19 decât vaccinurile dezvoltate de BioNTech/Pfizer şi Moderna, aminteşte DPA.

Citește și:  Franţa critică Germania după impunerea restricţiilor la frontieră
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close