Slovenia îşi consolidează paza la frontiere cu poliţişti din trei state UE – Europa News
Europa

Slovenia îşi consolidează paza la frontiere cu poliţişti din trei state UE

Poliţişti din trei state ale Uniunii Europene – Polonia, Lituania şi Estonia – îşi vor ajuta colegii sloveni să monitorizeze graniţa cu Croaţia, în contextul temerilor legate de o posibilă creştere a migraţiei ilegale odată cu vremea bună, transmite vineri Reuters, potrivit agerpres.

Peste un milion de migranţi şi refugiaţi, majoritatea din Orientul Mijlociu şi Afganistan, au intrat în Uniunea Europeană pe aşa-numita rută balcanică în 2015-2016, determinând ţările din regiune să întărească securitatea graniţelor.

Croaţia este membră a UE, la fel ca Slovenia, dar nu şi a spaţiului Schengen. Aceasta înseamnă că migranţii care ajung în Slovenia pot călători mult mai uşor de acolo spre statele membre mai bogate, destinaţia favorită fiind Germania.

Guvernul sloven a anunţat în martie că va introduce la frontiera cu Croaţia patrule comune cu poliţişti din alte state UE, în cadrul eforturilor de a descuraja migraţia ilegală.

‘Vor veni zece poliţişti din Polonia, şase din Lituania şi cinci din Estonia’, care îşi vor începe activitatea lunea viitoare, a transmis vineri agenţia slovenă STA.

În prezent, câteva mii de migranţi sunt blocaţi în Bosnia – cu care Croaţia se învecinează la sud -, după ce au încercat fără succes să intre în Uniunea Europeană.

Citește și:  Creştere numărului de traversări ilegale ale graniţei între Polonia şi Germania
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close