Europa

Slovenia declară sfârşitul epidemiei

Asculta informatia

Starea de urgenţă epidemică declarată în Slovenia la 18 octombrie 2020 din cauza epidemiei de COVID-19 nu va mai fi prelungită, a declarat marţi un responsabil din Ministerului Sănătăţii, relatează Hina, potrivit agerpres.

Conform criteriilor Centrului European pentru Controlul Bolilor, Slovenia nu se află încă în zona verde şi sigură, astfel încât purtarea măştilor în interior va continua să fie obligatorie, la fel ca şi dezinfectarea mâinilor, distanţarea fizică şi alte măsuri anti-epidemice.

Participarea la unele evenimente de grup va continua să fie posibilă numai pentru cei care s-au recuperat în urma COVID-19, au fost vaccinaţi sau au fost testaţi recent negativ pentru coronavirus.

Conform celor mai recente date, există 122 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 în spitale.

Echipa de răspuns pentru COVID-19 a guvernului sloven va continua să analizeze săptămânal situaţia epidemiologică şi să propună recomandări în consecinţă.

Responsabilul sloven le-a cerut cetăţenilor să se vaccineze, menţionând că există o cantitate suficientă de vaccinuri.

”Epidemia ne-a adus multe provocări. Le vom depăşi prin cooperare şi solidaritate, dar nu am trecut încă linia de sosire”, a subliniat el.

Citește și:  Ţările grupului de la Vişegrad şi Slovenia fac front comun în jurul lui Viktor Orban în disputa cu Bruxellesul
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5

Close